NExt Steps

Stap voor stap je bedrijf verduurzamen maar weet je niet hoe? NExt Steps is speciaal ontwikkeld voor mkb'ers die op alle vlakken van duurzaamheid praktisch en concreet aan de slag willen. Je krijgt toegang tot een uitgebreid aanbod van webinars, partner meet-ups en stappenplannen – stuk voor stuk gericht op het implementeren van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

Het programma

In het NExt Steps-programma behandelen we elf modules: zeven over de thema’s van de Nieuwe Economie Index (NEx). Vier over meer algemene duurzaamheidsthema’s. Iedere module bestaat uit een webinar en een partner meet-up.

Waaruit bestaat een NExt Steps-module?

Webinar

In het webinar leer je wat het thema inhoudt en ontvang je concrete tips om aan de slag te gaan. Je leert van een expert en krijgt de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen.  

Partner meet-up

Wil je meer verdieping? Volg dan (ook) de digitale partner meet-up over hetzelfde thema. Dit zijn exclusieve bijeenkomsten gericht op het in de praktijk brengen van het thema. Je krijgt diepgaande kennis aangereikt en hoort praktische verhalen van een ervaringsdeskundige. Ook is er de mogelijkheid tot netwerken met andere partners over het onderwerp, waardoor je nog meer (van elkaar) kunt leren en kan groeien als duurzame ondernemer. 

Stappenplannen

Na afloop van de partner meet-up ontvang je stappenplannen en tools om jouw duurzaamheidsinitiatieven succesvol te implementeren.  

Hierom doe je mee 👇

🌱 Volg een uitgebreid programma dat alle aspecten van duurzaam ondernemen omvat
🗣️ Deel ervaringen, wissel kennis uit en werk samen aan duurzame oplossingen
🗓️ Doe mee met een losse module of volg ze allemaal, afhankelijk van jouw interesses en beschikbaarheid

Voor wie?

Next Steps is gericht op mkb-bedrijven, en onze webinars zijn openbaar toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam ondernemen. Partner meet-ups zijn exclusief voor partners van MVO Nederland. 

Volledige toegang? Word partner

Met het webinar krijg je een korte introductie tot het onderwerp. Als je meer verdieping zoekt en toegang wil krijgen tot de exclusieve partner meet-up over het onderwerp, word dan partner van MVO Nederland. Plan een vrijblijvende kennismaking in op een moment dat het jou uitkomt om meer te leren over de voordelen van het partnerschap.

Inschrijven 

Het inschrijven voor webinars en partner meet-ups verloopt via de eventpagina's. Klik op de knop hieronder en check de NExt Steps-events waarvoor je je nu kunt inschrijven.

Dit event is geweest

Voor Partners

Partner meet-up: intern draagvlak creëren

Als je aan de slag wilt met intern draagvlak creëren voor duurzaam ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt het vooral in de praktijk kunnen brengen en met andere bedrijven kunnen bespreken.
dinsdag 2 juli 2024

Webinar: aan de slag met biodiversiteit

De relatie tussen biodiversiteit en bedrijfsvoering is niet het meest voor de hand liggend. Toch groeit het besef van het belang ervan in het bedrijfsleven. Waarom is het eigenlijk zo belangrijk? Wat is de impact van je organisatie op de diversiteit van het leven om ons heen?
dinsdag 17 september 2024
10:30u - 12:00u
Online

Webinar: aan de slag met inclusief ondernemen

Bedrijven in de nieuwe, duurzame economie dragen actief bij aan een inclusieve en diverse arbeidsmarkt. Dat wil zeggen: iedereen die wil, kan meedoen én in het eigen levensonderhoud voorzien.
donderdag 17 oktober 2024
10:30u - 12:00u
Online

Voor Partners

Live partner meet-up: biodiversiteit

dinsdag 8 oktober 2024
13:00u - 18:30u
Boerderij de Boerinn in Kamerik

Webinar: aan de slag met echte prijzen

Waarom zou je als drukke ondernemer met echte prijzen aan de slag gaan? Welke methoden bestaan er? En hoe verlaag je de echte prijs én heb je impact op natuur en maatschappij? Je leert hoe je leveranciers, klanten en andere belanghebbenden betrekt bij het concept van echte prijzen. En komt achter de relevante wet- en regelgeving op dit thema.
dinsdag 5 november 2024
10:30u - 12:00u

Voor Partners

Partner meet-up: inclusief ondernemen

Als je aan de slag wilt met inclusief ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een thema of onderwerp ook in de praktijk kunnen brengen. Met andere bedrijven kunnen bespreken. En wie weet zelfs de samenwerking opzoeken om ook écht impact te maken.
donderdag 14 november 2024
10:00u - 12:00u
Online

Terugkijken

Veelgestelde vragen over het NExt Steps programma

Zijn de evenementen online of offline?

Alle webinars vinden online plaats. Zo ook het merendeel van de partner meet-up's, m.u.v. de partner meet-up nieuwe rijkdom en biodiversiteit. 

Zitten er kosten verbonden aan mijn deelname?

Deelname aan de webinars is kosteloos en openbaar toegankelijk. De partner meet-up's zijn exclusief voor partners. Als medewerker van een partnerbedrijf van MVO Nederland is deelname aan de partner meet-ups ook kosteloos.  

Kan ik ook meedoen als mijn organisatie geen partner is van MVO Nederland?

Als jouw organisatie geen partner is van MVO Nederland kan je wel deelnemen aan de webinars maar niet aan de partner meet-up's. De partner meet-up's zijn alleen voor partnerorganisaties van MVO Nederland. Lees hier meer over het partnerschap.

Waar kan ik mij inschrijven?

Inschrijven voor de webinars en partner meet-ups kan via de eventpagina's zelf, welke hier te vinden zijn.

Mag mijn collega ook meedoen?

Zeker! De webinars kan je met zoveel collega's volgen als je wilt. Wat betreft de partner meet-ups, alle medewerkers van bedrijven die partner zijn van MVO Nederland zijn welkom. 

Kan ik meerdere keren meedoen aan de partner meet-up?

Als partner van MVO Nederland kun je zo vaak meedoen als je wilt. 

Via welk platform kan ik deelnemen aan de online webinars en partner meet-ups?

Wij maken gebruik van de tool RingCentral voor onze webinars en partner meet-ups. Met de deelnamelink kom je in het platform. Je hoeft hiervoor niks te downloaden op je computer. Eventuele verdere instructies over de tool volgen later per mail of tijdens het event zelf.  

Meer doen met MVO Nederland? 

Dit programma is een van de vele manieren waarop je aan de slag kunt. Zo organiseren we nog veel meer events, bieden we onze partners toegang tot praktische tools en stappenplannen, en vertegenwoordigen we jouw stem als duurzame ondernemer richting Den Haag en Brussel.