Organisatiestructuur

MVO Nederland is een ANBI-stichting, wat staat voor een Algemeen Nut Beogende Instelling. De Stichting MVO Nederland staat onder de dagelijkse leiding van een vijfkoppig managementteam. Deze omvat een directeur-bestuurder en teammanagers die vier teams binnen MVO Nederland aansturen: communicatie & public affairs, partners & sectoren, programma’s & projecten en bedrijfsvoering. Bij MVO Nederland werken in totaal circa 50 mensen. Onze directeur-bestuurder rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Toezicht.

Onze Raad van Partners dient als adviseur en sparringpartner voor het managementteam van MVO Nederland. De raad komt regelmatig bij elkaar om visies, ambities en ervaringen uit te wisselen. De deelnemers bepalen mede de koers en denken op strategisch niveau mee over het bereiken van ons doel.

De Raad van Toezicht bestaat uit zes leden en staat onder leiding van voorzitter Peter Blom.

Het managementteam

Maria van der Heijden | Directeur-bestuurder (tijdelijk afwezig)

Eindverantwoordelijk voor de organisatie. In het bijzonder voor de strategie en een zorgvuldige besluitvorming waarin alle partijen tot hun recht komen (raad van toezicht, raad van partners, Ondernemingsraad). Als directeur is ze het boegbeeld van de organisatie en heeft de externe relaties als aandachtsgebied. Ook leidt ze het team bedrijfsvoering. Bekijk hier de bio van Maria van der Heijden.

Wouter Scheepens | Interim directeur-bestuurder

Scheepens neemt de taken van Maria van der Heijden waar per 1 mei 2023, omdat ze de komende maanden werkt aan herstel van de ziekte van Kahler. Bekijk hier de bio van Wouter Scheepens.

Marije Perdon | Manager communicatie & public affairs

De manager communicatie & public affairs is verantwoordelijk voor de positionering van MVO Nederland, partnernetwerk(en) en projecten en programma’s. Samen met team partners en transitieprojecten werkt het team aan activatie van partners. Ook de strategie van merk, projectcommunicatie, en de implementatie van marketing, communicatie en public affairs vallen onder de verantwoordelijkheid van Marije.

Bas Maier | Manager partners

Maier is met het team partners verantwoordelijk voor het vergroten van onze beweging. Dat betekent in de praktijk dat we zorgen dat partners tevreden en betrokken zijn. Maar ook dat we een aanbod ontwikkelen dat relevant is voor nieuw aan te sluiten bedrijven.

Pieter van den Herik | Manager business development

De manager business development is verantwoordelijk voor de omzetontwikkeling van de organisatie. Dat betekent dat het team gaat over het vinden van relevante financiering en fondsenwerving. Over het signaleren van trends en marktkansen. En over het vertalen van die kansen in een concreet aanbod en projecten.

Erin Troost | Manager transitieprojecten

De manager transitieprojecten is verantwoordelijk voor het versnellen van de duurzame transitie. Het team ontwikkelt projecten en voert ze uit. Onze NEx-thema’s zijn de focus, de kennis over sectoren de basis

Maria van der Heijden

Directeur-bestuurder

Marije Perdon

Manager Communicatie & Public Affairs

Bas Maier

Manager partners

Pieter van den Herik

Manager Business Development, MVO Nederland

Erin Troost

Manager Transitieprojecten

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.