Tips & tools voor duurzaam ondernemen

Wil je duurzamer ondernemen? Wij helpen je graag. De eerste stappen kun je zelfs vandaag nog zetten. Op deze pagina vind je een overzicht van tips, tools en onderzoeksrapporten die we hebben gemaakt voor je. Ze linken stuk voor stuk naar een pagina met daarop meer informatie. Nog meer de diepte in? Bekijk dan onze stappenplannen (alleen voor partners)

NEx-check

Altijd al willen weten hoe jouw bedrijf scoort op de zeven thema's van de Nieuwe Economie Index (NEx)? Je bent op de goede plek. Beantwoord de vragen en ontvang direct jouw score, zowel totaal als per thema.

100 mvo-tips

Omdat het goed voelt om dingen van een lijstje te kunnen afstrepen, hebben we maar liefst 100 mvo-tips voor je op een rij gezet. Ingedeeld in verschillende categorieën, zodat je zelf kunt bepalen waar jouw focus ligt.

Aan de slag met science based targets

Mvo-beleid: de 8 meest gestelde vragen beantwoord

Het opstellen van een mvo-beleid is een goede eerste stap richting een toekomstbestendige onderneming. Omdat we ons als MVO Nederland kunnen voorstellen dat je vragen hebt over het opstellen van een mvo-beleid, hebben we de meest gestelde alvast voor je beantwoord in deze download.

Webinar terugkijken

Geïnteresseerd in NExt Steps-events maar heb je ze gemist? Geen paniek. Hier vind je alle webinars uit het NExt Steps-programma, om nog eens terug te kijken.

Ongemak in de boardroom: 7 good practices voor bestuurders en commissarissen

MVO Nederland ontwikkelde 7 good practices die commissaris en bestuurder toerusten om constructief en proactief met het ongemak in de boardroom om te gaan. Je downloadt ze hier.

Transitiemodel: dit helpt je naar de nieuwe economie

Modellen kunnen voor ondernemers als kompas dienen: waar zit jij als ondernemer in het model? En waar wil je naartoe? Dit transitiemodel helpt je op weg naar de nieuwe economie en is voorzien van een praktische toepassing van dat model.

Op deze 7 zaken heb je als mvo-manager direct invloed

Als mvo-manager heb je de leukste baan die er is, maar ook een lastige. Dit zijn jouw zeven instrumenten om de duurzame koers in jouw organisatie te beïnvloeden.

Crash course: in 5 stappen naar duurzame koffie in jouw bedrijf

Wil je weten hoe jij kan meestrijden voor een duurzame toekomst voor koffie? Doe dan de crashcourse van het Futureproof Coffee Collective, waarin we je in vijf stappen meenemen richting duurzame koffie in jouw bedrijf.

MVO Risico Checker

Ondernemers die inkopen, exporteren of zelf produceren in het buitenland kunnen deze (korte) check doen om te ontdekken welke internationale mvo-risico’s ze lopen met hun handelsactiviteiten en wat ze kunt doen om die risico’s te beperken.

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.