Dit is waarom je als mkb'er partner wordt van MVO Nederland

Je wilt - en moet - je bedrijf verduurzamen. Hoe vind je je weg door een oerwoud van duurzaamheidsadviezen? Welke wetten en subsidies zijn op jou van toepassing? Bij MVO Nederland maken we verduurzamen stap voor stap eenvoudiger. Als partner krijg je toegang tot kennis, praktische tools, inspirerende evenementen en niet te vergeten: een netwerk van duurzame ondernemers, waarvan circa 70 procent mkb.

Netwerk met duurzame bedrijven

Er zijn volop bedrijven die positief bijdragen aan natuur en maatschappij. Ze laten zien dat verduurzamen én geld verdienen wél samengaan. Ze maken hun bedrijf klaar voor de toekomst en gaan voorop naar een nieuwe economie. 

Veel van deze bedrijven zijn aangesloten bij MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland. Hier ontmoeten ze elkaar tijdens evenementen en partner meet-ups. Hier nemen ze deel aan projecten en programma's. En hier delen ze hun verhaal, wisselen best practices uit en zetten nieuwe samenwerkingen op.

Krijg toegang tot praktische kennis en tools

Als mkb-partner van MVO Nederland krijg je exclusieve toegang tot praktische kennis en hulpmiddelen die verduurzamen eenvoudiger maken, zoals:

 • Stappenplannen: concrete handleidingen om duurzaamheidsdoelen in uitvoerbare acties te vertalen.

 • Webinars (terugkijken): inzichten en praktische tips van duurzaamheidsexperts over een specifiek onderwerp.

 • Onderzoeksrapporten en checklists: hulpmiddelen om je duurzaamheidsinspanningen te verbeteren.

 • Downloads: van trends in duurzaamheidsrapportage tot antwoorden op veelgestelde vragen over mvo-beleid.

Aan de slag met science based targets

Zo'n 2000 bedrijven gingen je voor

Inspiratie en evenementen

Neem deel aan onze evenementen en doe waardevolle inzichten op van experts en andere ondernemers.

 • Het NExt Steps-programma- een jaarlijks aanbod aan webinars en partner meet-ups vol praktische en concrete tips, nooit langer dan anderhalf uur.

 • Dag voor DoenDenkers- het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Als partner ontvang je een vrijkaartje t.w.v. 325 euro (excl. btw).

Zelf op het podium. We bieden je kansen om jouw verhaal als duurzame ondernemer te delen. Ga in op je successen, profileer jezelf in duurzaamheid en breid je netwerk uit. Tip: als Selectpartner vergroot je je kansen.

"MVO Nederland biedt perspectief en positieve verhalen om als social enterprise vooruit te komen."

Cathelijne Lania

Directeur van A Beautiful Story

"Als we duurzaam ondernemen groter willen maken, moeten we de norm verbeteren."

Ian Smeyers

directeur van Nelis Company

“We hebben het bedrijfsleven hard nodig om systeemverandering te bereiken.”

Virginia Yanquilevich

CEO van Dopper

Vergroot je impact en verander de toekomst

Laat samen met ons netwerk een krachtige stem horen richting politiek Den Haag. Een stem die duurzaam ondernemen de norm wil maken. Onze public affairs-activiteiten maken duurzaam ondernemen aantrekkelijker en eenvoudiger, zodat wet- en regelgeving beter aansluit bij de wensen van bedrijven in de nieuwe economie.

Hoe groter ons netwerk, hoe luider onze stem.

Sluit je aan bij MVO Nederland

Maak verduurzamen eenvoudiger, toegankelijker en begrijpelijker door je aan te sluiten bij MVO Nederland. Let op: je bent juist ook welkom als je nog niet zo duurzaam bent als je wilt.

Wij weten zeker: met MVO Nederland word je trots op de duurzame impact van jouw organisatie. En is het niet daarom, weet dan: hoe groter onze beweging, hoe eerder onze economie duurzaam is. 

Plan via onderstaande knop direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek met accountmanager Marieke Schouten.

Veelgestelde vragen over het partnerschap

Wat kost het om partner te worden van MVO Nederland?

Dat is afhankelijk van je bedrijfsgrootte

 • 1-10 medewerkers: €350 per jaar

 • 11-100 medewerkers: €700 per jaar

 • 101-250 medewerkers: €1160 per jaar

 • 250-500 medewerkers: €3490 per jaar

 • +500 medewerkers: €8730 per jaar

De partnerbijdrage is exclusief btw en berekenen we naar rato.

Waarom kost het geld om partner te worden?

MVO Nederland is een non-profit organisatie dus we maken geen winst. Om onze activiteiten te kunnen organiseren vragen we een partnerbijdrage.

Wie kan er partner worden van MVO Nederland?

Partner worden van MVO Nederland is ideaal voor organisaties die willen bijdragen aan een duurzamere economie en willen profiteren van de kennis, tools en netwerkmogelijkheden die MVO Nederland biedt. Ook als je nog niet zo ver bent.

Als partner van MVO Nederland werk je aan een of meerdere duurzaamheidsthema’s. Door je aan te sluiten kom je eenvoudig in contact met gelijkgestemde bedrijven en leer je van bedrijven die al verder zijn. Door deel te nemen aan onze projecten en events zet je concrete stappen. En dankzij onze public affairs-activiteiten, gericht op duurzaam ondernemen de standaard maken in wet- en regelgeving, kun je jouw stem laten horen aan politici en beleidsmakers.

Hoe kan je partner worden van MVO Nederland?

Wil jij je vanuit jouw functie of met je bedrijf ook aansluiten bij MVO Nederland? Plan via de knop op deze pagina direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek met accountmanager Marieke Schouten.

Welke organisaties zijn er allemaal partner van MVO Nederland?

Bekijk op deze pagina welke organisaties er allemaal partner zijn

Overige partnermogelijkheden

Ben jij een grootbedrijf en geïnteresseerd in partnerschap? Ben jij uitblinker in een van de zeven NEx-thema's van MVO Nederland en wil je meer halen uit je partnerschap? Of werk je in een van de sectoren waar MVO Nederland een speciaal sectornetwerk voor heeft? Bekijk dan ook deze partnermogelijkheden.

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.