Webinar: aan de slag met echte prijzen

  • Datum: dinsdag 5 november 2024
  • Tijd: 10:30 tot 12:00
  • Locatie:

In de wereld van duurzaam ondernemen is het een klassieker: het idee van het berekenen van de 'echte' prijzen voor goederen en diensten. Als vervuiling duurder wordt, loont het om schoon te produceren. Als CO2-uitstoot een prijskaartje heeft, zijn bedrijven eerder geneigd klimaatvriendelijk te opereren. Dit is de essentie van de nieuwe economie: de vervuiler betaalt. Maar hoe zit dat precies met deze ‘echte’ prijzen en hoe ga je daar praktisch mee aan de slag? Dit webinar beantwoordt deze vragen. En meer. Waarom zou je als drukke ondernemer met echte prijzen aan de slag gaan? Welke methoden bestaan er? En hoe verlaag je de echte prijs én heb je impact op natuur en maatschappij? Je leert hoe je leveranciers, klanten en andere belanghebbenden betrekt bij het concept van echte prijzen. En komt achter de relevante wet- en regelgeving op dit thema.

Programma

  • 10.30 - 10.45 Introductie van het thema 

  • 10.45 - 11.30 Presentatie van een expert 

  • 11.30 - 12.00 Q&A

Spreker op dit event 

We maken de spreker voor dit webinar zo snel mogelijk bekend.  

Waarom je hierbij wilt zijn:

✅ Je komt achter het belang van echte prijzen
✍️ Je krijgt concrete tips en handvatten om hiermee aan de slag te gaan
🙋🏽‍♀️ Je stelt al je vragen aan een expert

Voor wie is dit interessant? 

Iedereen die aan de slag wil met echte prijzen en een beslissende rol speelt in de organisatie. Denk aan CEO's, duurzaamheidsprofessionals en (mvo)-managers.

Onderdeel van het NExt Steps-programma

Dit webinar ‘aan de slag met echte prijzen’ is onderdeel van het NExt Steps-programma, waarmee je stap voor stap aan de slag gaat om je bedrijf te verduurzamen. Dit programma gaat langs elf cruciale thema’s en onderwerpen zoals draagvlak creëren, duurzaamheid meten, circulair ondernemen en biodiversiteit, gebaseerd op de thema's van onze NEx. Experts en ervaren ondernemers nemen je mee via introductie-webinars en verdiepende meet-ups (zowel online als op locatie) en wijzen je de weg. Zo krijg je alle handvatten om écht meters te maken met duurzaamheid. Klik hieronder voor meer informatie over het NExt Steps-programma.

Schrijf je hier in voor het webinar 👇

Partner meet-up

Op donderdag 28 november duiken we tijdens de partner meet-up nog dieper in dit onderwerp en gaan we in gesprek met mkb'ers over hoe zij aan de slag gaan met echte prijzen. Ook ga je in groepsverband in gesprek met andere partners over het onderwerp, waardoor je nog meer (van elkaar) leert en groeit als duurzame ondernemer. 


 

Misschien vind je dit ook interessant

Community of Practice: Science Based Targets

donderdag 5 september 2024 - donderdag 7 november 2024
13:30u - 16:30u
Omgeving Utrecht

Voor Partners

Dag voor DoenDenkers 2024

Ieder jaar organiseert MVO Nederland exclusief voor partners Dag voor DoenDenkers: hét zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Ben jij erbij?
vrijdag 7 juni 2024
Beatrix Theater Utrecht

Voor Partners

Partner meet-up: communiceren over duurzaamheid

Als je aan de slag wilt met duurzaam ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een thema of onderwerp ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom organiseert MVO Nederland Partner meet-ups. Deze editie gaat over communiceren over duurzaamheid.
donderdag 3 oktober 2024
10:00u - 12:00u
Online
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.