Webinar: aan de slag met circulaire economie

  • Dit evenement is geweest

Dit event is geweest

De circulaire economie richt zich op het hergebruik van materialen en grondstoffen, en het minimaliseren van afval. Dit in plaats van een lineaire ‘neem-maak-gebruik-werp weg’-manier. Als ondernemer in die circulaire economie streef je naar gesloten kringlopen, waarin producten, onderdelen en materialen worden hergebruikt, gerepareerd, gerecycled of opnieuw ontworpen. Dat klinkt natuurlijk mooi, maar hoe ga je daar concreet mee aan de slag? Hoe pak je dat aan als drukbezette mkb’er? Hoe krijg je anderen mee en wat levert het op? Al dat soort vragen beantwoorden we in dit introductiewebinar: Aan de slag met circulaire economie.

Dit event is helaas al geweest. Maar niet getreurd. Vul je e-mailadres in en je ontvangt de link om terug te kijken in je inbox.

Tijdens het webinar zal Gabrielle Werkhoven, relatiemanager Versnellingshuis CE, MVO Nederland vertellen over het belang van een circulaire economie. Naast Gabrielle zal Ingeborg Gort, Sector Expert Kunststoffen & Consumptiegoederen van CIRCO, spreken. Ingeborg Gort ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van duurzame producten en diensten. Dit doet ze door middel van praktische adviezen op het gebied van materiaalgebruik, maar ook door het samenbrengen en begeleiden van ketenpartijen.

Dit kan je verwachten:

  • Introductie: wat is circulaire economie en waarom is het belangrijk 

  • Circulaire economie vs. Lineaire economie 

  • Wat is de strategische waarde van een circulaire economie 

  • Welke kansen biedt circulaire economie 

  • Welke uitdagingen biedt circulaire economie 

Programma 

  • 10.30 - 10.45 Introductie van het thema  

  • 10.45 - 11.30 Presentatie van een expert  

  • 11.30 - 12.00 Q&A 

Over het webinar: aan de slag met circulaire economie

Deze ‘aan de slag met circulaire economie’ is onderdeel van een serie introductiewebinars op de zeven thema’s van de NEx, exclusief ontwikkeld voor MVO Nederland. Elk webinar vormt een ideale eerste stap op weg naar integratie van de NEx-thema’s in de alledaagse praktijk. Meer informatie over de NEx vind je op www.mvonederland.nl/nex.  

Dit is waarom je hierbij wilt zijn:

✅ Je komt erachter wat een circulaire economie is.
✍️ Je krijgt concrete tips en handvatten om met het thema aan de slag te gaan.
🙋🏻‍♀️ Je stelt al je vragen over het thema aan een expert.

Voor wie is dit interessant? 

Iedereen die aan de slag wil met circulair ondernemen en een beslissende rol speelt in de organisatie. Denk aan CEO's, duurzaamheidsprofessionals en (mvo-) managers. 

Partner meet-up

Kom ook langs bij de Partner meet-up: circulaire economie. Deze bijeenkomst is een verdieping is op het webinar.

Over NExt steps

Op zoek naar een manier om je bedrijf stap voor stap te verduurzamen? MVO Nederland ontwikkelde – speciaal voor partners – NExt Steps, een programma waarmee je stap voor stap aan de slag kunt. Aan de hand van de zeven thema’s van de Nieuwe Economie Index (NEx) volg je webinars, krijg je beschikking over stappenplannen en neem je deel aan Partner Meet-Ups met andere partners. Bekijk het volledige aanbod via de knop hieronder.

Misschien vind je dit ook interessant

Toekomstbestendige chemie: de potentie van hergebruik en natuurinclusiviteit

Ontmoet en spreek andere chemiebedrijven tijdens deze netwerkbijeenkomst
donderdag 27 juni 2024
13:00u - 17:00u
Midden Nederland

Voor Partners

GBN Connect: live meet-up

Elkaar ontmoeten, nieuwe samenwerkingen aangaan en inspiratie opdoen – enkele mogelijke gevolgen van het bijwonen van de GBN Connect, dit keer live.
woensdag 18 september 2024
14:00u - 18:30u

Impact café: toekomstgesprekken met familiebedrijven

Hoe behouden – en versterken – familiebedrijven hun positie in de duurzame economie? Tijdens dit evenement gaan familiebedrijven met elkaar in gesprek.
donderdag 12 september 2024
13:00u
Utrecht
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.