Webinar: aan de slag met intern draagvlak creëren

events

  • Datum: donderdag 23 mei 2024
  • Tijd: 10:30 tot 12:00
  • Locatie: Online

Het woord verandering heeft niet voor iedereen een fijne associatie. Maar om je onderneming te verduurzamen is het wél nodig. Dat is waar intern draagvlak om de hoek komt. Je hebt zelf goede plannen en voelt de noodzaak tot verduurzamen. Maar hoe krijg je de rest van je bedrijf aan boord? Hoe pak je dat aan als drukbezette mkb’er? In het webinar ‘Aan de slag met intern draagvlak creëren’ beantwoorden we deze vragen voor je. En meer. Ontdek waarom draagvlak zo belangrijk is voor duurzame initiatieven, welke stakeholders je kunt inzetten en hoe je obstakels overwint. O, en natuurlijk krijg je concrete strategieën om direct aan de slag te gaan.

Tijdens het webinar vertellen Jasper de Haan, partner & lead sustainability bij Highberg, en Niels de Boer, expert veranderkunde & senior consultant bij Highberg Group, over het belang van intern draagvlak creëren in het kader van duurzaamheid.

Dit kan je verwachten:

  • Welke stakeholders zijn belangrijk in het creëren van draagvlak? 

  • Wat zijn de voordelen van draagvlak? 

  • Welke obstakels kun je tegenkomen in het proces? 

  • Hoe ga ik concreet aan de slag, welke eerste stap kan ik zetten?  

Programma

  • 10.30 - 10.45 Introductie van het thema 

  • 10.45 - 11.30 Presentatie van een expert 

  • 11.30 - 12.00 Q&A

Waarom je hierbij wilt zijn:

✅ Je komt achter het belang van intern draagvlak creëren.
✍️ Je krijgt concrete tips en handvatten om hiermee aan de slag te gaan.
🙋🏽‍♀️ Je stelt al je vragen aan een expert.

Voor wie is dit interessant? 

Iedereen die aan de slag wil met duurzaam ondernemen en een beslissende rol speelt in de organisatie. Denk aan CEO's, duurzaamheidsprofessionals en (mvo)-managers. 

Onderdeel van het NExt Steps programma

Deze ‘aan de slag met intern draagvlak creëren’ is onderdeel van het NExt Steps programma, een programma waarmee je stap voor stap aan de slag kunt om je bedrijf te verduurzamen. Dit programma gaat langs elf cruciale thema’s en onderwerpen zoals draagvlak creëeren, duurzaamheid meten, circulair ondernemen en biodiversiteit, gebaseerd op de thema's van onze NEx. Experts en ervaren ondernemers nemen je mee via introductie-webinars en verdiepende meet-ups (zowel online als op locatie) en wijzen je de weg. Zo krijg je alle handvatten om écht meters te maken met duurzaamheid. Klik hieronder voor meer informatie over het NExt Steps programma.

Schrijf je hier in voor het webinar 👇

Partner meet-up

Op donderdag 13 juni duiken we tijdens de partner meet-up nog dieper in dit onderwerp en gaan we in gesprek met mkb'ers over hoe zij intern draagvlak creëren aanpakken. Ook ga je in groepsverband in gesprek met andere partners over het onderwerp, waardoor je nog meer (van elkaar) leert en groeit als duurzame ondernemer. 

Misschien vind je dit ook interessant

Community of Practice: Science Based Targets

donderdag 5 september 2024 - donderdag 7 november 2024
13:30u - 16:30u
Omgeving Utrecht

Voor Partners

Dag voor DoenDenkers 2024

Ieder jaar organiseert MVO Nederland exclusief voor partners Dag voor DoenDenkers: hét zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Ben jij erbij?
vrijdag 7 juni 2024
Beatrix Theater Utrecht

Voor Partners

Partner meet-up: communiceren over duurzaamheid

Als je aan de slag wilt met duurzaam ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een thema of onderwerp ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom organiseert MVO Nederland Partner meet-ups. Deze editie gaat over communiceren over duurzaamheid.
donderdag 3 oktober 2024
10:00u - 12:00u
Online
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.