Webinar: aan de slag met biodiversiteit

  • Datum: dinsdag 17 september 2024
  • Tijd: 10:30 tot 12:00
  • Locatie: Online

De relatie tussen biodiversiteit en bedrijfsvoering is niet het meest voor de hand liggend. Toch groeit het besef van het belang ervan in het bedrijfsleven. Een decennium geleden stond klimaat nog bovenaan de agenda voor ondernemers – nu is dat biodiversiteit. En als dat niet zo is, dan zou dat misschien wel moeten. Het begrijpen en aanpakken van biodiversiteit in je bedrijf is niet eenvoudig. En dus is het verstandig om vroeg te beginnen. Waarom is het eigenlijk zo belangrijk? Wat is de impact van je organisatie op de diversiteit van het leven om ons heen? In dit webinar geven we je het antwoord. We bespreken de risico's van biodiversiteitsverlies voor jouw organisatie. En komen uiteraard met concrete inzichten en strategieën om er vanuit jouw organisatie bij te dragen aan een sterkere natuur. Je ontdekt zelfs hoe kleine aanpassingen al een positieve impact hebben op zowel dat wat je ziet en hoort om je heen als op je bedrijfsresultaat op lange termijn.

Programma 

  • 10.30-10.45 Introductie van het thema 

  • 10.45-11.30 Presentatie van een expert  

  • 11.30-12.00 Q&A 

Spreker op dit event 

We maken de spreker voor dit webinar zo snel mogelijk bekend.  

Dit is waarom je hierbij wilt zijn

✍️ Je krijgt concrete tips en handvatten om met het thema aan de slag te gaan
✅ Je komt erachter wat biodiversiteit precies is en waarom het belangrijk is
🙋🏻‍♀️ Je stelt al je vragen over het thema aan een expert

Voor wie is dit interessant? 

Iedereen die aan de slag wil met biodiversiteit en een beslissende rol speelt in de organisatie. Denk aan CEO's, duurzaamheidsprofessionals en (mvo)-managers. 

Onderdeel van het NExt Steps-programma

Het webinar ‘aan de slag met biodiversiteit’ is onderdeel van het NExt Steps-programma, waarmee je stap voor stap aan de slag gaat om je bedrijf te verduurzamen. Dit programma gaat langs elf cruciale thema’s en onderwerpen zoals draagvlak creëren, duurzaamheid meten en circulair ondernemen, gebaseerd op de thema's van onze NEx. Experts en ervaren ondernemers nemen je mee via introductie-webinars en verdiepende meet-ups (zowel online als op locatie) en wijzen je de weg. Zo krijg je alle handvatten om écht meters te maken met duurzaamheid. Klik hieronder voor meer informatie over het NExt Steps-programma.

Schrijf je hier in voor het webinar 👇

Partner meet-up

Op donderdag 10 oktober duiken we tijdens de Live Partner Meet-up nog dieper in dit onderwerp en gaan we in gesprek met mkb'ers over hoe zij het hebben aangepakt. Ook ga je in groepsverband in gesprek met andere partners over het onderwerp, waardoor je nog meer (van elkaar) kunt leren en kan groeien als duurzame ondernemer. 


 

Misschien vind je dit ook interessant

Community of Practice: Science Based Targets

donderdag 5 september 2024 - donderdag 7 november 2024
13:30u - 16:30u
Omgeving Utrecht

Voor Partners

Dag voor DoenDenkers 2024

Ieder jaar organiseert MVO Nederland exclusief voor partners Dag voor DoenDenkers: hét zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Ben jij erbij?
vrijdag 7 juni 2024
Beatrix Theater Utrecht

Voor Partners

Partner meet-up: communiceren over duurzaamheid

Als je aan de slag wilt met duurzaam ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een thema of onderwerp ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom organiseert MVO Nederland Partner meet-ups. Deze editie gaat over communiceren over duurzaamheid.
donderdag 3 oktober 2024
10:00u - 12:00u
Online
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.