Webinar: aan de slag met transparante ketens

  • Dit evenement is geweest

Dit event is geweest

Transparante ketens. Wat zijn dat eigenlijk? Het gaat in ieder geval over de zichtbaarheid en traceerbaarheid van je productie- en distributieketen. Oftewel: maak jij inzichtelijk waar je grondstoffen vandaan komen? En laat je zien hoe je tot je eindproduct komt? Dat gaat dus over contact met je leveranciers, over inkopen, over heldere communicatie en documentatie. Maar hoe zet je dit proces in gang? Hoe zet je concrete stappen, vooral als drukbezette mkb'er? Hoe vertel je je verhaal en wat levert het op? Al dat soort vragen beantwoorden we in dit introductiewebinar: Aan de slag met transparante ketens.

Dit event is helaas al geweest. Maar niet getreurd. Vul je e-mailadres in en je ontvangt de link om terug te kijken in je inbox.

Programma 

  • 10.30 - 10.45 Introductie van het thema transparante ketens

  • 10.45 - 11.30 Presentatie van de expert  

  • 11.30 - 12.00 Tijd voor vragen bij de Q&A 

Sprekers op dit event 

Tijdens het webinar zullen Eva Smulders, coördinator IRBC office RVO en Martine Bosman, IRBC coördinator & senior policy officer OECD guidelines & UNGP's bij de Sociaal Economische Raad (SER), vertellen over de oecd guidelines en het belang van een transparante keten.

Dit kan je verwachten:

  • Over het identificeren van risico's in je keten en hoe daar mee om te gaan.

  • Praktische handreikingen: welke tools zijn er en hoe maak je daar gebruik van om inzicht te krijgen in je keten en deze transparanter te maken.

  • Ruimte om vragen te stellen.

Dit is waarom je hierbij wilt zijn

✅ Je komt erachter wat transparante ketens precies zijn
✍️ Je krijgt concrete tips en handvatten om met het thema aan de slag te gaan.
🙋🏻‍♀️ Je stelt al je vragen over het thema aan een expert.

 

Voor wie is dit interessant? 

Iedereen die aan de slag wil met transparante ketens en een beslissende rol speelt in de organisatie. Denk aan CEO's, duurzaamheidsprofessionals en (mvo)-managers. 

Partner meet-up

Kom ook langs bij de Partner meet-up: transparante ketens. Deze bijeenkomst is een verdieping op het webinar.

Over NExt steps

Op zoek naar een manier om je bedrijf stap voor stap te verduurzamen? MVO Nederland ontwikkelde – speciaal voor partners – NExt Steps, een programma waarmee je stap voor stap aan de slag kunt. Aan de hand van de zeven thema’s van de Nieuwe Economie Index (NEx) volg je webinars, krijg je beschikking over stappenplannen en neem je deel aan Partner Meet-Ups met andere partners. Bekijk het volledige aanbod via de knop hieronder.


Misschien vind je dit ook interessant

Toekomstbestendige chemie: de potentie van hergebruik en natuurinclusiviteit

Ontmoet en spreek andere chemiebedrijven tijdens deze netwerkbijeenkomst
donderdag 27 juni 2024
13:00u - 17:00u
Midden Nederland

Voor Partners

GBN Connect: live meet-up

Elkaar ontmoeten, nieuwe samenwerkingen aangaan en inspiratie opdoen – enkele mogelijke gevolgen van het bijwonen van de GBN Connect, dit keer live.
woensdag 18 september 2024
14:00u - 18:30u

Impact café: toekomstgesprekken met familiebedrijven

Hoe behouden – en versterken – familiebedrijven hun positie in de duurzame economie? Tijdens dit evenement gaan familiebedrijven met elkaar in gesprek.
donderdag 12 september 2024
13:00u
Utrecht
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.