Webinar: aan de slag met inclusief ondernemen

  • Datum: donderdag 17 oktober 2024
  • Tijd: 10:30 tot 12:00
  • Locatie: Online

Bedrijven in de nieuwe, duurzame economie dragen actief bij aan een inclusieve en diverse arbeidsmarkt. Dat wil zeggen: iedereen die wil, kan meedoen én in het eigen levensonderhoud voorzien. Je biedt mensen gelijke kansen, ongeacht geslacht, ras of etnische afkomst, nationaliteit, religie of overtuiging, handicap, leeftijd of seksuele geaardheid. Je beloont en behandelt mensen gelijk en geeft ze gelijke toegang tot zekerheid van werk. In dit webinar ontdek je wat inclusief ondernemen inhoudt en waarom het ook voor jouw onderneming relevant is. Je komt achter de barrières voor diversiteit en inclusie binnen organisaties en hoe deze zijn te identificeren en aanpakken. Maar het onderwerp gaat ook breder: hoe zijn goedbedoelde initiatieven op te schalen binnen een sector bijvoorbeeld? Bij inclusief ondernemen geldt: niet alleen de intentie, maar ook de impact telt. En dus gaan we ook in op het meten. Je komt er ook achter hoe je je verder kunt ontwikkelen via trainingen, subsidies en adviesdiensten. Kortom: dit webinar zou zomaar eens jouw perfecte eerste stap kunnen zijn om met inclusief ondernemen aan de slag te gaan.

Programma 

  • 10.30-10.45 Introductie van het thema 

  • 10.45-11.30 Presentatie van een expert  

  • 11.30-12.00 Q&A 

Spreker op dit event 

We maken de spreker voor dit webinar zo snel mogelijk bekend.  

Dit is waarom je hierbij wilt zijn

✍️ Je krijgt concrete tips en handvatten om met het thema aan de slag te gaan
✅ Je komt erachter wat inclusief ondernemen precies is en waarom het belangrijk is
🙋🏻‍♀️ Je stelt al je vragen over het thema aan een expert

Voor wie is dit interessant? 

Iedereen die aan de slag wil met inclusief ondernemen en een beslissende rol speelt in de organisatie. Denk aan CEO's, duurzaamheidsprofessionals en (mvo)-managers. 

Onderdeel van het NExt Steps-programma

Dit webinar ‘aan de slag inclusief ondernemen’ is onderdeel van het NExt Steps-programma, een programma waarmee je stap voor stap aan de slag kunt om je bedrijf te verduurzamen. Dit programma gaat langs elf cruciale thema’s en onderwerpen zoals draagvlak creëren, duurzaamheid meten, circulair ondernemen en biodiversiteit, gebaseerd op de thema's van onze NEx. Experts en ervaren ondernemers nemen je mee via introductie-webinars en verdiepende meet-ups (zowel online als op locatie) en wijzen je de weg. Zo krijg je alle handvatten om écht meters te maken met duurzaamheid. Klik hieronder voor meer informatie over het NExt Steps-programma.

Schrijf je hier in voor het webinar 👇

Partner meet-up

Op donderdag 14 november duiken we tijdens de Partner Meet-up nog dieper in dit onderwerp en gaan we in gesprek met mkb'ers over hoe zij inclusief ondernemen. Ook ga je in groepsverband in gesprek met andere partners over het onderwerp, waardoor je nog meer (van elkaar) kunt leren en kan groeien als duurzame ondernemer. 

Misschien vind je dit ook interessant

Community of Practice: Science Based Targets

donderdag 5 september 2024 - donderdag 7 november 2024
13:30u - 16:30u
Omgeving Utrecht

Voor Partners

Dag voor DoenDenkers 2024

Ieder jaar organiseert MVO Nederland exclusief voor partners Dag voor DoenDenkers: hét zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Ben jij erbij?
vrijdag 7 juni 2024
Beatrix Theater Utrecht

Voor Partners

Partner meet-up: communiceren over duurzaamheid

Als je aan de slag wilt met duurzaam ondernemen, is kennis alleen niet genoeg. Je wilt een thema of onderwerp ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom organiseert MVO Nederland Partner meet-ups. Deze editie gaat over communiceren over duurzaamheid.
donderdag 3 oktober 2024
10:00u - 12:00u
Online
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.