Webinar: aan de slag met nieuwe rijkdom

  • Dit evenement is geweest

Dit event is geweest

Nieuwe rijkdom is het eerste thema op onze Nieuwe Economie Index (NEx). Het is een thema waar je misschien niet direct een concreet beeld bij hebt. Toch kun je er écht wel stappen in zetten. In de kern gaat het er om dat je met jouw bedrijf niet alleen streeft naar zaken als omzet en continuïteit, maar ook naar positieve impact op natuur en maatschappij. Maar hoe vertaal je dit abstracte concept naar concrete acties? Dat is waar de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) voor het mkb om de hoek komt kijken. In dit webinar onderzoeken we de invloed van de CSRD op mkb'ers.

Dit event is helaas al geweest. Maar niet getreurd. Vul je e-mailadres in en je ontvangt de link om terug te kijken in je inbox.

Over dit webinar

Hoewel de CSRD momenteel nog niet rechtstreeks van toepassing is op mkb'ers, is het essentieel dat zij zich nu al voorbereiden op mogelijke toekomstige verplichtingen op het gebied van duurzaamheidsrapportage. Wat zijn de concrete stappen die het mkb nu al kan zetten? Luister naar een expert en ontdek het tijdens dit webinar, zodat jouw bedrijf goed voorbereid is op een duurzame toekomst.

Programma 

  • 10.30-10.45 introductie nieuwe rijkdom

  • 10.45-11.30 Ecomatters aan het woord over CSRD voor het mkb.  

  • 11.30-12.00 Q&A 

Spreker op dit event 

Tijdens het webinar zullen Max Sonnen, Managing Director Ecomatters, en Mart van Assem, Sustainability Consultant Ecomatters, vertellen over de CSRD wetgeving en waarom dit ook relevant is voor het mkb. Dit kan je verwachten:

  • Doorlopen van de standaarden voor mkb

  • Praktische handreikingen; hoe pak je dit concreet aan?

  • Tijdlijn: wat kun je wanneer verwachten en hoe kun je je hier alvast op voorbereiden

Dit is waarom je hierbij wilt zijn:

✅ Je komt erachter wat nieuwe rijkdom precies is.
✍️ Je krijgt concrete tips en handvatten om je voor te bereiden op de CSRD voor mkb'ers.
🙋🏻‍♀️ Je stelt al je vragen over dit onderwerp aan een expert.

Voor wie is dit interessant? 

Iedereen die aan de slag wil met duurzaam ondernemen en een beslissende rol speelt in de organisatie. Denk aan CEO's, duurzaamheidsprofessionals en (mvo)-managers. 

Over NExt Steps

Op zoek naar een manier om je bedrijf stap voor stap te verduurzamen? MVO Nederland ontwikkelde – speciaal voor partners – NExt Steps, een programma waarmee je stap voor stap aan de slag kunt. Aan de hand van de zeven thema’s van de Nieuwe Economie Index (NEx) volg je webinars, krijg je beschikking over stappenplannen en neem je deel aan Partner Meet-Ups met andere partners. Bekijk het volledige aanbod via de knop hieronder.

Misschien vind je dit ook interessant

Community of Practice: aan de slag met due diligence en ketenverantwoordelijkheid

In deze Community of Practice kom je vijf keer met dezelfde groep bij elkaar om te werken aan ketenverantwoordelijkheid binnen je organisatie.
woensdag 27 november 2024 - donderdag 20 maart 2025
Wisselende locaties

Community of Practice: aan de slag met je Klimaatstrategie

donderdag 26 september 2024 - woensdag 11 december 2024
14:00u - 17:00u
Omgeving Utrecht

Voor Partners

GBN Connect: live meet-up

Elkaar ontmoeten, nieuwe samenwerkingen aangaan en inspiratie opdoen – enkele mogelijke gevolgen van het bijwonen van de GBN Connect, dit keer live.
woensdag 18 september 2024
14:00u - 18:30u
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.