Nieuwe Economie-festival (NE)

Elk jaar organiseert MVO Nederland het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar: Nieuwe Economie (NE). Rond de duizend bezoekers komen op één dag bijeen voor inspiratie en activatie – van ondernemers tot mkb-bedrijven en van grote corporaties tot overheidsinstanties. Je ontdekt hier hoe je jouw aandeel in de transitie naar een klimaatneutrale, circulaire en inclusieve economie met eerlijke ketens neemt. En je krijgt de kans om je netwerk in een klap uit te breiden met waardevolle contacten en businesskansen. Dit jaar was NE20 een groot succes! Zien we jou 25 januari – online – op NE21?

Het Nieuwe Economie-festival biedt bezoekers alles wat een gangbaar festival te bieden heeft, alleen dan gericht op de belangrijkste thema’s binnen de nieuwe economie: klimaatneutraal, circulair en inclusief ondernemen met eerlijke ketens.

NE20: Jouw aandeel in de nieuwe economie

Afgelopen editie van ons duurzaamheidsfestival stond in het teken van de balans tussen je bedrijf financieel gezond houden en streven naar positieve maatschappelijke impact. Een ambitieuze missie, want in de praktijk blijkt het vinden van deze balans niet altijd even makkelijk. De principes van de oude economie zijn soms hardnekkig. Juist daarom zochten we het historisch hart van het kapitalisme op: de Beurs van Berlage in Amsterdam. Voor één dag toverden we deze iconische plek om tot een aandelenmarkt waar je investeerde in de nieuwe economie. Financieel rendement op de korte termijn maakt plaats voor een toekomstbestendige beursportefeuille.

NE21: Het Verkiezingsdebat

Op 25 januari staat NE21 volledig in het teken van de verkiezingen. Het festival vindt wederom plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Helaas kunnen we deze editie niet met zijn allen fysiek bij elkaar zijn, maar gelukkig kun je vanuit huis digitaal deelnemen! Loop door het prachtige complex en volg live het programma.

In aanloop naar de verkiezingen is MVO Nederland op zoek naar de Minister van de nieuwe economie. De drie finalisten komen naar de Beurs van Berlage om daar nog één keer alles uit de kast te trekken. De winnaar wordt gekozen door het publiek en de jury, bestaande uit Jan Terlouw, Jeroen Smit, Talitha Muusse, Marije van der Made, Prins Carlos en Maria van der Heijden. Hij of zij zal hierna gelijk meedoen in het debat met lijsttrekkers van de politieke partijen.

Dit debat zal gaan over diverse duurzame onderwerpen. Want de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 komen steeds dichterbij. En dit is hét moment om een helder signaal over toekomstbestendig beleid af te geven naar politieke beslissers in Den Haag.

Tenslotte maken we ook de Nieuwe Economie Index (NEx) 2021 bekend. Waar staat het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar, op weg naar de nieuwe economie? Een NEx van 20 procent in 2025 is wat Nederland nodig heeft om een kantelpunt te bereiken. In 2020 was de NEx 12,1 procent. Zijn we dit jaar – ondanks corona – een stap dichterbij of gaat het juist bergafwaarts? Je vindt het uit tijdens NE21!

Bekijk de eventpagina

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.