Maak jouw organisatie zero waste

De hoeveelheid afval die een gemiddeld kantoor produceert is groot. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die dat flink willen verminderen. Sterker nog: er zijn er zelfs die volledig afvalvrij willen worden. Heel goed natuurlijk, zeker gezien de doelstellingen op circulaire economie. Van afvalinzameling tot hergebruik van grondstoffen en rapportage; hoe verander je jouw organisatie als je al jaren op een bepaalde manier werkt? In deze break-outsessie zet je de eerste stappen richting zero waste, geleid door ervaringsdeskundige Renewi EcoSmart.

Je leert op een interactieve manier welk afval je in welke bak gooit. Doe mee met het virtuele Wastelab-spel om te leren welke stappen je kunt zetten. En het is niet alleen theorie en spel – je hoort ook het praktijkverhaal van Nationale Nederlanden over hun reis naar zero waste.

Win een Wastelab

De winnaar van het spel wint een écht Wastelab ter waarde van 1.995 euro. Dit betekent dat een expert bij jouw organisatie langskomt om samen je bedrijfsafval uit te sorteren. Dit geeft een ongelofelijk inzicht in wat voor afval je creëert en vooral wat je kunt doen om dit te verminderen. Een Wastelab is dé manier om je medewerkers en facilitaire partners te informeren en te laten veranderen.

Dit is waarom je hierbij wilt zijn

  1. Je leert hoe je jouw organisatie afvalvrij maakt en hoe je medewerkers en facilitaire partners informeert en sensibiliseert

  2. Je krijgt via een interactief Wastelab inzicht in wat je inkoopt en weggooit

  3. Je ontdekt hoe leuk het is om met je afval aan de slag te gaan en concrete stappen op circulariteit te zetten.

Zero Waste Certification

Een volledig afvalvrije organisatie verdient een Zero Waste Certification. Wil je daar nu al mee aan de slag? Kijk dan op www.zerowastecertification.nl voor de voorwaarden.

Sprekers (tot nog toe)

Anita Rebel

Project Manager Renewi EcoSmart

Willem Sterkenburg

Manager Renewi EcoSmart

Michelle Meier Mattern

Sustainability Lead Facility Management NN

Renewi maakt als hoofdsponsor Dag voor DoenDenkers afvalvrij

Dag voor Doendenkers is powered by Renewi. Met EcoSmart helpt Renewi bedrijven om minder afval te produceren en het afval dat niet is te voorkomen beter te scheiden. Dat kan bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, maar ook op events. Voorafgaand aan Dag voor DoenDenkers spreekt EcoSmart met cateringleveranciers om afval te voorkomen. Ook stelt het middelen ter beschikking die afvalscheiding eenvoudig maken. Er zijn mensen van EcoSmart aanwezig die zorgen dat het afval in de juiste bakken belandt. Dit door bezoekers aan te spreken en oplettend te zijn bij het leeghalen van de prullenbakken.

Dag voor DoenDenkers 2024

Deze break-outsessie is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.

Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.