Paneltalk: CSRD is meer dan een checklist

De CSRD-richtlijn verplicht steeds meer bedrijven te rapporteren over de impact van hun activiteiten op natuur en maatschappij. Je daar met je bedrijf op voorbereiden kan voelen als een enorme klus. Als een saaie exercitie met allerlei cijfers en data. Van het maken van een stakeholderanalyse tot dubbele materialiteit: wat omvat de CSRD nu allemaal en hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie klaar is? Hoe verzamel je de benodigde data en hoe krijg je mensen mee in een aantrekkelijk, duurzaam verhaal? In deze paneltalk bespreken we de kansen en misvattingen van misschien wel de meest besproken wet van vandaag de dag.

In deze paneltalk leidt moderator Rogier Elshout een gesprek waarin we uitvinden waarom CSRD meer dan een checklist is. De wet is namelijk het perfecte vehikel om je organisatie integraal te verduurzamen. Samen ontdekken we de grootste kansen en misvattingen. En leer je van andere bedrijven hoe duurzaamheid ook te integreren in jouw organisatie.

Deze sessie wordt georganiseerd door Sdu, dat organisaties effectief ondersteunt met een uitgebreid softwareportfolio en opleidingen voor implementatie van deze wetgeving. Aan het woord komt Esther van Doesburg, innovatiemanager bij Sdu, expert op het gebied van data-integratie en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe digitale producten voor de juridische en fiscale markt. Ook Kees Kerstens, co-founder van Salacia Solutions en een kenner op het gebied van data en ontwikkeling, neemt deel aan het panel. Tot slot sluit ook Lorenz van der Vliet aan, partner en accountant bij Moore DRV. Als accountant zit hij aan de rapportagekant van CSRD en heeft dagelijks te maken met vragen en het begeleiden van ondernemers.

Dit is waarom je hierbij wilt zijn

  • Kom erachter wat de kansen van de CSRD zijn voor een duurzamer bedrijf

  • Laat je inspireren door experts en andere bedrijven

  • Doe mee met het gesprek

Sprekers

Rogier Elshout

Professioneel debatleider, presentator en dagvoorzitter.

Esther van Doesburg

Innovatiemanager Sdu

Kees Kerstens

Cofounder Salacia Solutions

Lorenz van der Vliet

Partner en accountant Moore DRV

Dag voor DoenDenkers 2024

Deze break-outsessie is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.

Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.