Masterclass biomimicry

Dat onze natuur onder druk staat, dat wist je waarschijnlijk wel. Dat de natuur een belangrijke rol heeft voor onze gemoedsrust en geluk ook. Maar wist je dat de natuur ook een onuitputtelijke bron is van creativiteit en innovatie? In de Masterclass: leren van de natuur kom je achter de kansen van biomimicry voor het oplossen van jouw complexe, duurzame uitdagingen.

Saskia van den Muijsenberg is een van de oprichters van biomimicryNL en de eerste – en nog enige – Certified Biomimicry Professional in Nederland. Ze onderzoekt al meer dan vijftien jaar de buitenmenselijke wijsheid die overal om ons heen aanwezig is. Haar vakgebied gaat over het nabootsen van natuurlijke vormen, processen en ecosystemen om duurzame, regeneratieve oplossingen te ontwerpen: de natuur dient als wijze mentor. Tenminste, als je durft jezelf op te stellen als leerling van die natuur.

Dit waarom je hierbij wilt zijn

  1. Kom erachter hoe je via biomimicry je duurzame uitdaging kunt oplossen

  2. Laat je inspireren door innovatieve biomimicry-toepassingen

  3. Leg je uitdaging voor aan ‘stand-up consultant’ Saskia.

Kom je ook leren van de 3,8 miljard jaar geteste en bewezen duurzame innovatie-ervaring van de natuur? Op Dag voor DoenDenkers kan het.

Spreker

Saskia van den Muijsenberg

Medeoprichter biomimicryNL

Dag voor DoenDenkers 2024

Deze break-outsessie is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.

Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.