Keynote Milan Meyberg: AI geeft een stem aan de natuur

Wat als de natuur daadwerkelijk een stem had? Zouden we haar belang dan wél meenemen in onze activiteiten en beslissingen? Het is de gedachte die Milan Meyberg aanzette om de 'Emissary of GAIA' te ontwikkelen, een AI-concept dat ecosystemen zoals bossen en rivieren een stem geeft. Milan trainde modellen op basis van data waardoor ze fungeren als vertegenwoordigers van onze natuur. Op Dag voor DoenDenkers neemt Milan je mee in een keynote die je kijk op de relatie tussen mens en natuur voorgoed verandert.

Wat als de natuur daadwerkelijk een stem had? Zouden we haar belang dan wél meenemen in onze activiteiten en beslissingen? Het is deze gedachte die Milan Meyberg aanzette tot de ontwikkeling van 'Emissary of GAIA', het initiatief waarmee hij de Marc Cornelissen Brightlands award én de Wubbo Ockels innovatieprijs won.  

'Emissary of GAIA' is een nieuw type AI-systeem dat ecosystemen - zoals bossen, jungles of rivieren - een stem geeft. Milan traint AI-modellen op basis van ecosysteem-data en creëert daarmee avatars die fungeren als vertegenwoordigers van de natuur.

Op Dag voor DoenDenkers neemt Milan je mee in een keynote die je kijk op de relatie tussen mens en natuur voorgoed kan veranderen en laat hij zien hoe we van een egocentrische benadering in het 'Antropoceen' evolueren naar een collectivistisch 'Symbioceen': een toekomstig geologisch tijdperk waarin mens, natuur en technologie samen een nieuwe balans creëren. 

Dit is waarom je hierbij wilt zijn

  1. Ontdek de toekomst van hoe we omgaan met de natuur 

  2. Leer hoe we de natuur actief kunnen betrekken in onze besluitvorming

  3. Stel een vraag aan de natuur en ontdek hoe jij beter voor haar kunt zorgen

Dag voor DoenDenkers 2024

Deze keynote is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.

Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.