Eet Nederland natuurlijk

Steeds meer boeren willen boeren op een manier die met de natuur meewerkt. Op een manier die de biodiversiteit stimuleert. Dat is echter niet eenvoudig. Het ontbreekt ze vaak aan afzetzekerheid en (financiële) waardering. Tegelijkertijd willen steeds meer inkopers van bedrijven en organisaties hun duurzame steentje bijdragen aan gezondheid, biodiversiteitsherstel en het tegengaan van klimaatverandering – maar zijn natuurlijke landbouwproducten in Nederland nog niet in grote volumes beschikbaar. De enige manier om die puzzel op te lossen? Dat is met de hele keten.

In deze workshop leer je niet alleen wat de rol is van dat wat we elke dag op ons bord. Nee, je ziet vooral recht voor je neus hoe ook jij kunt bijdragen aan een mooier, natuurlijker Nederland via dat wat je eet en drinkt. We gaan in gesprek met mensen die laten zien dat het anders kan, mits je samenwerkt. Van regeneratieve boer Ramona Schalkwijk tot het eten in de bedrijfsrestaurants bij de NS; vier partijen laten horen hoe ze natuurlijk eten aanpakken. Krijg de kans om vragen te stellen en ga naar huis met een kist vol groente en fruit van natuurlijke landbouw. Bij wijze van spreken dan, he.

En ja, natuurlijk gaat het ook in deze sessie om doen. Dus gaan we in het laatste deel van dit uur in gesprek met de zaal. Hoe kun jij ons land mooier eten? Hoe kun jij bijdragen aan meer natuurlijk eten en drinken in voedselketens? Leer van elkaar en eet Nederland natuurlijk.

Dit is waarom je hierbij wilt zijn

  1. Kom erachter hoe je Nederland natuurlijk kunt eten via het voedsel dat je inkoopt

  2. Laat je inspireren door drie bedrijven en een boerin die door de hele voedselketen samen de biodiversiteit in de landbouw versterken via onder meer Broodje Utrecht.

  3. Vraag alles wat je wilt weten aan onder meer een regeneratieve boerin en een grote inkoper van catering.

  4. Krijg een sneakpreview van een nieuw initiatief van MVO Nederland dat de transitie naar natuurlijke landbouw verder helpt (en zowel inkopers als boeren helpt)

Sprekers (tot nog toe)

Gerard Teuling

Sectormanager Agrifood

Ramona Schalkwijk

Regeneratieve boerin

Lotte de Boer

Commercieel directeur bij de Lokalist

Patricia Temme

Programmamanager duurzaam ondernemen en innovatie, NS

Dag voor DoenDenkers 2024

Deze break-outsessie is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.

Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.