Samen aan de slag met je handelsketen

CSRD, CSDDD, EUDR, UPV. Er zijn nogal wat wetten – en afkortingen – van belang voor je bedrijf. Wat deze vier overeenkomstig hebben? Het gaat erom dat je weet wat er speelt in je handelsketen. Oftewel: wie zijn je stakeholders? Waar liggen duurzame risico’s? En hoe tref je maatregelen om je keten transparant te maken – en te zorgen voor positieve impact? In deze workshop ga je spelenderwijs en samen met anderen aan de slag met je handelsketen.

Voldoen aan wetten en een positieve impact maken in (en op) je keten; het heeft allemaal te maken met due diligence. In onze Nieuwe Economie Index (NEx) valt dit onder het thema transparante ketens: wereldwijde verantwoordelijkheid. Door in je hele keten te werken binnen de grenzen van natuur en maatschappij draag je niet alleen bij aan een duurzame economie, maar maak je jouw bedrijf ook oneindig ondernemend.

Wie hier al mee aan de slag is weet: om je handelsketen te verduurzamen ben je afhankelijk van informatie van en samenwerking met andere partijen. Dat is niet eenvoudig. Daarom bieden we tijdens deze workshop via een levend spel inzage in jouw keten. We gaan op zoek naar de belangrijkste risico’s en bepalen hoe deze van invloed zijn op de toekomst van je bedrijf. Je gaat praktisch aan de slag met andere bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Dit is waarom je bij deze sessie wilt zijn

  1. Krijg spelenderwijs inzicht in – de risico’s van – je keten

  2. Laat je inspireren en krijg handvatten om aan de slag te gaan

  3. Ontvang tips om samenwerking met ketenpartners te verbeteren, ook verderop in de keten

Sprekers (tot nog toe)

Christian Penning

Relatiemanager Grote Bedrijven Netwerk

Roxana de Raad

Sectormanager Koffie

Eva Smulders

Coördinator IMVO Steunpunt RVO

Dag voor DoenDenkers 2024

Deze break-outsessie is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.

Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.