Verdiepte Governance

Ons project ‘Ongemak in de Boardroom’ ken je misschien wel. Hierin organiseerden we Community of Practice-bijeenkomsten met circa 40 bestuurders, commissarissen én wetenschappers. Samen zijn we op zoek gegaan naar een antwoord op hoe het ongemak rond duurzame transities te doorbreken is. Van bedrijven wordt namelijk steeds indringender verlangd dat ze actief bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke uitdagingen als klimaatverandering, sociale ongelijkheid en de afname van onze biodiversiteit. Het resultaat? Zeven good practices, gepresenteerd voor meer dan driehonderd bezoekers. Het project Verdiepte Governance gaat een stap verder.

Ben je bestuurder of commissaris en ervaar je wel eens een gevoel van wel willen, maar niet kunnen? Voel je ongemak tussen persoonlijke overtuigingen en professionele verantwoordelijkheden die je belemmeren bij het nemen van beslissingen? En dat in een context waarin juist snelheid nodig is om bijvoorbeeld het klimaat of de sociale ongelijkheid aan te pakken? Dan is het project Verdiepte Governance misschien wel iets voor jou. Hierin leer je werken aan een menselijker, breder perspectief dan alleen de ondernemingshorizon.

Wat gaan we doen?

Verdiepte Governance is een Community of Practice bestaande uit vijf interactieve bijeenkomsten. Hierin gaan we:

 1. een platform ontwikkelen met experts uit de wetenschap en ervaringsdeskundigen;

 2. de uitkomsten van Ongemak in de Boardroom doorontwikkelen en valideren in een community of learning. En een tweede ronde met een nieuwe groep commissarissen en bestuurders;

 3. de curricula van governance-opleiders doorontwikkelen;

 4. het momentum borgen en inspiratie rondom verdiepte Governance verspreiden.

In onze CoP-sessies gaan we samen op zoek naar innovatieve antwoorden en praktische oplossingen voor het aanpakken van de uitdagingen rond duurzame transities. We streven ernaar om deze inzichten te vertalen naar ‘Good Practices’ die de transitie naar een menswaardiger economie kunnen versnellen.

Wat kun je verwachten?

 • Inzichten en kennis: je krijgt toegang tot de nieuwste inzichten en kennis op het gebied van verdiepte governance van vooraanstaande wetenschappers en experts.

 • Netwerkmogelijkheden: je neemt deel aan interactieve sessies waarin je kunt netwerken met 20 andere bestuurders en commissarissen.

 • Persoonlijke groei: je krijgt de kans om je leiderschapsvaardigheden en begrip van ethische governance verder te ontwikkelen.

 • Bijdragen aan verandering: je draagt concreet bij aan de ontwikkeling van nieuwe governance-praktijken die de overgang naar een menswaardiger economie bevorderen.

Programma

 • Donderdag 4 april: kick-off

 • Vrijdag 17 mei: dagdeel

 • Vrijdag 28 juni: dagdeel

 • Vrijdag 13 september: dagdeel

 • Vrijdag 25 oktober: dagdeel

 • Vrijdag 29 november: dagdeel

👉🏽 Meer weten? Lees het interview met onze Wouter Scheepens en Lotte Enting over Verdiepte Governance op de website van VDH Bestuurszaken

Deelnemen

De aanmelding voor dit project gaat via de Goldschmeding Foundation, die dit project mede mogelijk maakt.

Alle info over het programma en de aanmelding vind je in de brochure die je downloadt via de knop hieronder.

Download brochure

Lotte Enting

Relatiemanager

Misschien vind je dit ook interessant

Broodje Natuurlijk
Broodje Natuurlijk is een concept om aantrekkelijke en lekkere broodjes – of andere etenswaren – te ontwikkelen met en voor provincies, ministeries, gemeentes of regio’s. Alle producten op het broodje zijn afkomstig van natuurlijke landbouw en dragen dus bij aan het versterken van de natuur en biodiversiteit.
Lees meer
Pathways to Prosperity
Pathways to Prosperity werkt om duurzame en inclusieve inkooppraktijken de norm te maken in de koffie- en textielsector.
Lees meer
Bekijk alle projecten