Dag voor DoenDenkers 2024

7 juni 2024. Beatrix Theater Utrecht. Hét grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar.

Herken je dit...? 👇🏽

Je bedrijf verduurzamen. Tuurlijk, je wilt wel. Maar kun je ook? Er komt zo veel op je af dat je geen idee hebt waar te beginnen. En als je dan een keuze maakt, dan kom je al snel terecht in een wirwar aan regels, subsidies en producten. Terwijl je het druk genoeg hebt. Logisch dat je liever afwacht. Dat je blijft doen wat je altijd al doet. Dat je wacht tot beleid het je eenvoudiger, toegankelijker en begrijpelijker maakt. 

En toch. Er zijn steeds meer bedrijven die laten zien dat het wél kan – bijdragen aan een duurzame economie én aan hun portemonnee. Van de multinational tot de bakker op de hoek. Wat ze kenmerkt? Het begint vaak bij de intrinsieke motivatie van één persoon.

👉🏽 Kom naar Dag voor DoenDenkers

Op het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar zet je denken om in doen.

 • Laat je inspireren door optredens die je niet zo snel op andere duurzaamheidsevents ziet.

 • Pak concrete uitdagingen aan met ondernemers die jou begrijpen. 

 • En voel de energie van hét bedrijvennetwerk van duurzame ondernemers.

Als je argumenten nodig hebt...

🎉 1000+ bezoekers

Vanuit mkb, corporates én overheid.

🤝 Versterk je netwerk

Met inspirerende duurzame bedrijven.

🙌🏽 Vooral dóen

Gepraat wordt er tenslotte al genoeg.

"De deskundigheid zit in de zaal en staat niet op het podium. Eindelijk werden we niet meer toegesproken als een kindje dat beter zijn huiswerk moet doen."

Bezoeker, Dag voor DoenDenkers '23

Programma & Blokkenschema

 • 10.30 uur | Inloop met NEx-netwerksessies & broodje Utrecht

 • 12.00 uur | Keynote Milan Meyberg en plenaire opening

 • 13.20 uur | Break-outsessies ronde 1

 • 14.20 uur | Pauze

 • 14.45 uur | Break-outsessies ronde 2

 • 16.00 uur | Muziektheatercollectief De Amazones en afsluiting

 • 17.15 uur | De enige echte Dag voor DoenDenkers-netwerkborrel

 • 19.00 uur | Einde

Keynote: Milan Meyberg - AI geeft een stem aan de natuur

Wat als de natuur daadwerkelijk een stem had? Zouden we haar belang dan wél meenemen in onze activiteiten en beslissingen? Het is deze gedachte die Milan Meyberg aanzette tot de ontwikkeling van een AI-systeem dat ecosystemen - zoals bossen, jungles of rivieren - een stem geeft. Op Dag voor DoenDenkers verandert Milan je kijk op de relatie tussen mens en natuur voorgoed. 

Afsluiter: WIE DE F*CK HEEFT DIT GEDAAN?!

Muziektheatercollectief De Amazones brengt ons een tragikomische klimaatmusical. Aan de hand van karikaturale personages, satirische scènes en indringende muziek nemen ze de groeiende polarisatie in de samenleving onder de loep. Het resultaat? Een catastrofaal vingerwijsspektakel.

Ticketshop gesloten

Mocht je nog vragen hebben over je ticket of tóch nog een ticket willen scoren? Neem dan even contact op met evenement@mvonederland.nl.

Veelgestelde vragen

Waar en wanneer is Dag voor Doendenkers 2024?

Op vrijdag 7 juni in het Beatrix Theater in Utrecht.

Is Dag voor DoenDenkers alleen voor partners van MVO Nederland?

Ja, Dag voor DoenDenkers is exclusief voor partners van MVO Nederland. Alle Partners ontvangen een gratis ticket t.w.v. €325,- (excl. btw). Ben je nog geen partner maar wil je wel deelnemen? Bekijk de voordelen van het partnerschap en sluit je aan bij onze groeiende beweging van ondernemers in de nieuwe economie.

Hoe schrijf ik me in voor de break-outsessies tijdens Dag voor DoenDenkers

Het inschrijven voor de break-outsessies kan via de Dag voor DoenDenkers-app. Je krijgt ruim voor aanvang van het evenement een mail om de app te downloaden en een account aan te maken.

Is er lunch aanwezig tijdens Dag voor DoenDenkers?

Tijdens de netwerksessies tussen 10.30 tot 12.00 uur zijn er broodjes aanwezig. Om verspilling te voorkomen is geldt wel: op = op.

Kan ik als niet-partner een los ticket kopen voor Dag voor DoenDenkers?

Nee, als je geen partner bent van MVO Nederland kan je geen los ticket kopen voor Dag voor DoenDenkers.

Mede mogelijk gemaakt door Renewi...

Renewi is een toonaangevend waste-to-productbedrijf dat met 6.500 medewerkers iedere dag nieuw leven geeft aan afgedankte materialen. Met ons uitgebreide netwerk van 165 locaties verspreid over Europa, zijn we altijd dicht bij onze klanten. 

Renewi denkt anders over afval en ziet het als een kans. Onze jarenlange kennis en ervaring, gecombineerd met een breed scala aan diensten, zorgt ervoor dat we duurzame, pragmatische recyclingoplossingen kunnen aanbieden. Met innovatie en gebruik van de nieuwste technologie zetten we afval weer om tot bruikbare materialen. Op deze manier winnen we uit het afval van vandaag, de grondstoffen van morgen. 

Het resultaat van ons werk is minder afval en vervuiling, slimmer (her)gebruik van schaarse grondstoffen en een vermindering van de CO2-uitstoot. Zo dragen we bij aan een schonere, circulaire wereld waarin afval niet meer bestaat. 

... en door Sdu

Als toonaangevende dienstverlener zet Sdu zich in voor bedrijven en professionals in de juridische, fiscale, en publieke sector en bedrijfsleven.

Met ruim 200 jaar ervaring ontwikkelt Sdu opleidingen, producten en diensten in co-creatie met haar klanten, waardoor zij kunnen innoveren en succesvol kunnen zijn.

Sdu is onderdeel van het internationaal gerenommeerde familiebedrijf Lefebvre Sarrut, dat in Europa een leidende rol speelt op het gebied van juridische en fiscale dienstverlening.