Projectmanager Circulaire Economie

Ben jij een projectmanager die de touwtjes graag in handen neemt of laat je ze juist een beetje vieren? Het maakt ons niet uit, zo lang je maar goed bent in een soepel verloop en het halen van doelen. Wil je dat ook nog eens graag doen in projecten die bijdragen aan een betere wereld? Kom dan werken bij MVO Nederland: we zoeken een projectmanager die zich graag vastbijt in het aanjagen van de circulaire economie.

Misschien goed om eerst te vertellen wat MVO Nederland is. Eigenlijk is het best eenvoudig: we zijn het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2.000 bedrijven werken we in projecten aan een economie die functioneert binnen de grenzen van natuur en maatschappij. Hoe ver we zijn meten we elk jaar via de Nieuwe Economie Index (NEx). Op dit moment staan we op 17,5 procent. Genoeg te doen dus. En het mooie is: jij kunt als projectmanager dus bijdragen aan een hogere score volgend jaar.

Wat ga je doen?

Onze nieuwe projectmanager werkt in eerste instantie op projecten in de circulaire economie – niet voor niets een van de zeven NEx-thema’s. Hieronder vallen onder meer projecten zoals Het Versnellingshuis, en het Versnellingsnetwerk circulair inkopen. Het is goed mogelijk dat je later ook op projecten op een ander thema gaat werken. Als projectmanager stuur je je eigen projecten aan, werk je mee op grotere programma’s als het Versnellingshuis, houd je doelen scherp, ga je voor (financieel) resultaat en heb je oog voor de belangen van alle betrokkenen. Ook nieuwe kansen creëren en projecten ontwikkelen is een belangrijk onderdeel van deze rol.

Je collega-projectmanagers vinden het in hun rol vooral fijn om samen te werken met mensen met allerlei achtergronden – van communicatie tot duurzaam ondernemen. En van transitiemanagement tot transparante ketens. Zo overleg je de ene dag met een collega die alles weet over eerlijke prijzen of de afvalloze bouwplaats. De andere dag ga je aan de slag met reductie van grondstofstromen in de zorgsector. Wat ons bindt: we willen stuk voor stuk niets liever dan bedrijven verder helpen bij verduurzaming, zodat we die nieuwe economie zo snel mogelijk bereiken.

Wat zoeken wij?

Belangrijk voor jou als MVO Nederland-projectmanager is dat je de uitdagingen van de partijen in je project begrijpt. En dat je in staat bent om echt voor resultaat te gaan vanuit de sector en het thema waarop je werkt. Klinkt vaag? Dat kan. We zetten wat concrete activiteiten voor je op een rij. Dat helpt vast.

 • Je draait projecten met een focus op circulaire economie

 • Je stuurt op (financieel) resultaat in lijn met de projectopdracht, houdt contact met opdrachtgevers en stuurt een projectteam aan.

 • Je draait als projectleider mee in het meerjarige programma Versnellingshuis

 • Je bent een netwerker pur sang en ziet overal kansen voor samenwerking. De doorontwikkeling van het partnernetwerk van het Versnellingshuis wordt bijvoorbeeld jouw verantwoordelijkheid.

 • Je spot kansen voor nieuwe projecten en zet deze om in projectvoorstellen

 • Je organiseert regelmatig brainstorms of bijeenkomsten om via inspirerende werkvormen mensen dezelfde kant op te bewegen.

 • Je helpt mee meer van onze partners mee te laten doen aan projecten.

 • Je positioneert MVO Nederland als autoriteit door jouw projecten zichtbaar en aantrekkelijk te maken.

 • Je deelt samen met je (communicatie)collega’s de belangrijkste lessen uit projecten zodat andere bedrijven er ook mee aan de slag kunnen.

Wie ben jij?

Onze nieuwe projectmanager is niet alleen een gezellige, bevlogen collega met een hart voor duurzaam ondernemen, maar heeft ook:

 • ervaring met het realiseren van innovatieprojecten op het gebied van circulaire economie

 • affiniteit met het bouwen en managen van netwerken

 • minimaal drie jaar ervaring in het leiden en financieel managen van projecten waarbij allerlei stakeholders betrokken zijn;

 • affiniteit en ervaring met het doen van projectacquisitie en het schrijven van voorstellen;

 • een doendenk-mentaliteit; zelfstandig en creatief;

 • een assertief karakter: je pakt makkelijk de telefoon, gaat gesprekken aan, zoekt de weg voorwaarts, al is de richting nog niet helemaal duidelijk;

 • een talent voor het onderhouden van contacten;

 • een een afgeronde, relevante hbo/wo-opleiding.

Van al onze medewerkers verwachten we verder dat ze ondernemend zijn, eigenaarschap kunnen nemen en goed samenwerken. Dit naast de beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat bieden wij?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. Wat verder leuk is? Dat we in een pand zitten met scale-ups, op fietsafstand van centrum Utrecht. Dat er volop vrijheid is in het indelen van je uren en werkplek. En dankzij samenwerking met veel van onze partners breid je je netwerk snel uit.

MVO Nederland biedt een salaris tussen de 3.200 – 3.950 euro bij 40 uur (afhankelijk van werkervaring) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Mensen zeggen wel eens over werken bij ons dat je hier in een omgeving zit die zo afwisselend is dat verandering de standaard is.

Interesse?

Wil jij samen met ons werken aan een duurzame economie? En ben je 32 á 40 uur per week beschikbaar? Mail dan uiterlijk 26 juni 2024 je motivatie en cv naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘vacature projectmanager circulaire economie’.

Vragen over de functie? Neem contact op met Marit Berkelaar via werkenbij@mvonederland.nl. De gesprekken voor de eerste ronde vinden plaats in de week van 1 juli 2024.