Versnellingshuis

De nieuwe economie is circulair. Niet voor niets is dit ook de ambitie waaraan Nederland zich heeft gecommitteerd voor 2050. Tijd dus voor een nieuwe manier van produceren en inkopen. Om alles wat we gebruiken na afloop een hoogwaardige bestemming te geven, zijn ondernemers van cruciaal belang. Veel van hen zijn al aan de slag met circulair ondernemen, anderen lopen nog tegen belemmeringen aan of hebben vragen. Precies de reden voor de start van het Versnellingshuis. Een project dat ondernemers helpt aan de slag te gaan met circulair ondernemen.

Het Versnellingshuis is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNO-NCW, MVO Nederland en Het Groene Brein. We werken samen met partijen als RVO.nl, Holland Circular Hotspot en MKB Nederland. Samen versterken en versnellen we het circulair ondernemerschap in Nederland. MVO Nederland werkt daarbij voorbij als facilitator en verbinder tussen verschillende partijen.

Wat we doen

In het Versnellingshuis bieden we ondernemers uitgebreide maatwerkondersteuning. Zo brengen we je in contact met de juiste expert of een loket. En zetten we ons ondernemersnetwerk in om tot de juiste match te komen: geregeld organiseren wij events voor ondernemers waar we uitdagingen over circulair ondernemen uitvoerig behandelen.

Stel je vraag

Meer informatie over het Versnellingshuis of zelf op zoek naar ondersteuning bij circulair ondernemen? Bezoek dan de speciale website voor dit project op www.versnellingshuisce.nl.

Meer weten over het project?

Neem contact op met Hester via h.vanbeeckcalkoen@mvonederland.nl.

Hester van Beeck Calkoen

Projectmanager

Misschien vind je dit ook interessant

CSRD
MVO Nederland zet in op CSRD en neemt bedrijven mee richting integratie duurzaamheid in bedrijfsstrategie.
Lees meer
Blauwe Netten
Tien Nederlandse drinkwaterbedrijven werken samen om hun sector sneller te verduurzamen.
Lees meer
Voor Partners
Boeren. Natuurlijk!
Boeren. Natuurlijk! helpt boeren omschakelen naar natuurlijke landbouw. Dit is hard nodig, want de landbouw is bij uitstek de sector die klimaatverandering kan remmen en de watercyclus en ecosystemen kan herstellen.
Lees meer
Bekijk alle Projecten