Projectcontroller

Zoek jij als financiële professional werk in een betekenisvolle organisatie, waar verduurzaming centraal staat en krijg jij energie van het bewaken van de juistheid en volledigheid van projecten? Misschien ben jij dan wel onze nieuwe financieel projectcontroller.

Als stichting heeft MVO Nederland geen winstoogmerk. Een robuuste financiële functie is echter de basis voor ons succes. We brengen ondernemers binnen ons netwerk samen in evenementen, voeren projecten met ze uit én lobbyen voor betere wetgeving. Dit doen we met een enthousiast en bevlogen team van zo’n 60 collega’s en natuurlijk samen met ruim 2000 partnerbedrijven.

Ben jij de financiële strateeg die onze duurzaamheidsprojecten naar nieuwe hoogten kan tillen? Als financieel projectcontroller speel je een sleutelrol in het bewaken van lopende en toekomstige nationale en internationale projecten. Deze projecten vertegenwoordigen onze toewijding aan duurzaamheid en hebben een omzetwaarde tussen de €2.500 en €1.500.000.

Jouw missie

In ons dynamische financiën-team, bestaande uit 3 gedreven medewerkers (circa 2,7 FTE), ondersteun je onze projectmanagers bij de financiële bewaking van projecten. Jij bent degene die ervoor zorgt dat financiële overwegingen een integraal onderdeel vormen van onze strategische projectkeuzes. Verder geef je gevraagd en ongevraagd advies over de financiële impact van deze keuzes.

Wat ga je doen?

 • Voortgangsrapportages: je zorgt voor een nauwkeurige opvolging van voortgangsrapportages en initieert corrigerende acties waar nodig.

 • Facturatie: je maakt en verstuurt projectfacturen en betaalverzoeken naar opdrachtgevers.

 • PBC-lijsten: je bereidt PBC-lijsten voor voor de projectcontroles van de accountant.

 • Ondersteuning bij jaarrekening controle: je ondersteunt je collega’s bij de voorbereiding van de jaarrekening controle

Je competenties en talenten

 • Kennis en expertise: je hebt diepgaand begrip van boekhoudprincipes, begrotingsbeheer, financiële rapportage en de vaardigheid om financiële gegevens te analyseren.

 • Analytisch denkvermogen: je beschikt over het vermogen om complexe financiële gegevens te analyseren en waardevolle inzichten te halen.

 • Communicatieve vaardigheden: uitstekende communicatieve vaardigheden zijn essentieel, omdat je regelmatig moet communiceren met diverse belanghebbenden, van managers tot andere financiële professionals.

Wat vragen wij van jou?

Opleiding 

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een financiële richting, bijvoorbeeld accountancy, bedrijfsadministratie of een vergelijkbare studie.

Professionele ervaring

Je hebt:

 • minimaal 3 jaar ervaring met het vakgebied financiën, bij voorkeur in het bedrijfsleven;

 • aantoonbare ervaring in een financiële functie;

 • bedrevenheid in het werken met geautomatiseerde financiële systemen en uitstekende kennis van Excel;

 • kennis van de cloud businesssoftware van Exact is een pré.

Kennis en vaardigheden

Je bent, hebt of kan:

 • Oog voor detail, hands-on mentaliteit, analytisch en accuraat;

 • Kennis van en ervaring met het werken met financiële softwareapplicaties;

 • Je hebt sterke analytische skills en weet cijfers op een juiste manier te presenteren;

 • Kennis van en ervaring met de MS-omgeving: Office, Teams, Excel, PowerPoint;

 • Beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;

 • Je bent een verbinder, hebt goede communicatieve vaardigheden, bent gezond kritisch en kan goed samenwerken.

Wat bieden wij?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet dat er echt toe doet: je werkt aan de verduurzaming van bedrijven en organisaties, onze economie en maatschappij. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. Je krijgt veel vrijheid om jezelf te ontplooien en wij schatten je inbreng op waarde. Je wordt uitgedaagd jouw actieve bijdrage te leveren aan de bedrijfsprocessen en je hebt een stem in de bedrijfsspecifieke beslissingen.

Wat verder leuk is? Dat we op fietsafstand van centrum Utrecht zijn gevestigd. Dat er volop vrijheid is in het indelen van je uren en werkplek. En dat we twee keer per jaar feest hebben met alle collega’s. Natuurlijk bieden we ook een marktconform salaris aan: tussen 3.500 en 4.500 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week, afhankelijk van je ervaring en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Lijkt het je wat? Solliciteer dan nu!

Wil jij samen met ons werken aan een duurzame economie? En ben je 32-40 uur per week beschikbaar? E-mail dan je motivatie en cv naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘Vacature Financieel Projectcontroller’. Vragen over de functie? Stuur dan een mail met je vraag naar werkenbij@mvonederland.nl t.a.v. Donja Schieveen- van Maurik.

Meer informatie over werken bij MVO Nederland vind je hier.