MVO Risico Checker

Vrijwel alle ondernemers kopen direct of indirect producten in het buitenland en krijgen daarbij te maken met mogelijke mvo-risico’s in hun internationale toeleveringsketen– zoals corruptie, slechte arbeidsomstandigheden en milieuvervuiling. Om erachter te komen welke mvo-risico’s jouw onderneming loopt en hoe je deze kunt beperken, gebruik je de MVO Risico Checker.

Van bedrijven wordt steeds vaker verwacht dat ze mvo-risico's in hun toeleveringsketen identificeren, voorkomen en verminderen. Dit wordt ook wel due diligence genoemd. De MVO Risico Checker is een handig hulpmiddel in dit due diligence proces. De gratis tool geeft gemakkelijk en snel een overzicht van potentiële mvo-risico's in jouw internationale toeleveringsketen én geeft adviezen om deze risico's aan te pakken.

Na het in kaart brengen van je mvo-risico’s vind je op de MVO Risico Checker website tools om direct aan de slag te gaan. Zoals bijvoorbeeld de Prioriteitencheck waarmee je bepaalt met welke toeleveringsketen je het beste kunt beginnen om mvo-risico’s aan te pakken. Of lees de best practices van ondernemers die vooruitlopen op het gebied van due diligence.

Doe de check

De MVO Risico Checker is een openbare tool voor ondernemers. Je kunt de check zo vaak doen als je wilt en je zoekresultaten opslaan in je eigen account.

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met Marit via m.berkelaar@mvonederland.nl.

Marit Berkelaar

Programmamanager

Misschien vind je dit ook interessant

Broodje Natuurlijk
Broodje Natuurlijk is een concept om aantrekkelijke en lekkere broodjes – of andere etenswaren – te ontwikkelen met en voor provincies, ministeries, gemeentes of regio’s. Alle producten op het broodje zijn afkomstig van natuurlijke landbouw en dragen dus bij aan het versterken van de natuur en biodiversiteit.
Lees meer
Pathways to Prosperity
Pathways to Prosperity werkt om duurzame en inclusieve inkooppraktijken de norm te maken in de koffie- en textielsector.
Lees meer
Bekijk alle projecten