Sectornetwerk Zorg

In Nederland is de zorgsector verantwoordelijk voor 7 procent van de landelijke CO2-uitstoot. Om de klimaatdoelen te behalen moet ook de zorgsector mee, en daar werkt MVO Nederland aan via het Netwerk Zorg. Ben jij werkzaam in de zorg en wil je echt stappen maken in het verduurzamen van je organisatie én je sector? In het Netwerk Zorg van MVO Nederland werk je samen met gedreven professionals aan het toekomstbestendig maken van zorgsector. Plan een kennismakingsgesprek in om erachter te komen wat Netwerk Zorg voor jouw bedrijf kan betekenen.

Wat is het sectornetwerk Zorg

Het Netwerk Zorg is een actiegericht collectief van organisaties dat werkzaam is in de zorgsector. Als partner in dit netwerk ben je niet alleen gemotiveerd om deze sector grondig te verduurzamen, maar ook bereidwillig om hierin het voortouw te nemen. De gezamelijke missie van het netwerk: een zorgsector organiseren die duurzaam en circulair is.

Waar werkt het netwerk aan?

Met het oog op de transitie houden we ons bezig met duurzame voeding, circulair textiel en circulaire catering. Bekijk bijvoorbeeld het project Buyer group: voeding in de zorg. We nodigen je uit om vooral jouw visie hierop te delen.

Spar met gelijkgestemden Werk tijdens meet-ups in klein gezelschap aan een individueel of collectief vraagstuk of casus
Start een innovatieproject Doe mee met innovatieprojecten, die je zelf initieert of opzet met andere leden
Versterk je netwerk Wissel kennis en ervaring uit tijdens de netwerkbijeenkomsten en ontmoet inspirerende professionals die jou en je bedrijf in ontwikkeling houden

Sluit je net als 45+ zorgorganisaties aan

In het netwerk zijn op dit moment zo’n 45 grootbedrijven en mkb-bedrijven actief met een brede verscheidenheid aan expertises. Van zorginstellingen tot toeleveranciers en kennispartners. Zo werken onder andere Albron, stichting Omring, Intrakoop, het Radboud MC en Zorgverzekeraars Nederland samen aan de verduurzaming van de zorgsector.  

"Via het Netwerk Zorg van MVO Nederland doe ik waardevolle nieuwe contacten op binnen de sector. Ik blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen rondom verduurzaming en ik vind het waardevol om kennis uit te wisselen via de netwerkbijeenkomsten."

José Postma, Ziekenhuis Reinier de Graaf

Zo sluit je aan bij Sectornetwerk Zorg

Wil jij vanuit jouw functie of met jouw bedrijf ook aan de slag met de transitie naar een toekomstbestendige zorgsector? Plan dan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met Roxana de Raad via onderstaande knop.

Wat kost deelname aan dit sectornetwerk?

Dat is afhankelijk van je bedrijfsgrootte

  • 1-10 medewerkers: €700 per jaar

  • 11-100 medewerkers: €1160 per jaar

  • 101-250 medewerkers: €2100 per jaar

  • 251-500 medewerkers: €3490 per jaar*

  • +500 medewerkers: €8730 per jaar*

De partnerbijdrage is exclusief btw en berekenen we naar rato.

* Heeft jouw organisatie meer dan 250 medewerkers? Dan kun je zonder extra kosten ook aansluiten bij het Grote Bedrijvennetwerk.

Welke voordelen zijn er nog meer om aan te sluiten?

  • Toegang tot onze netwerkevents de Partner Meet-up (7x per jaar)

  • Toegang tot onze thematische netwerkevents ‘Kijkje in’ (2x per jaar)

  • Jaarlijks een toegangticket voor het jaarlijkse event Dag voor DoenDenkers ter waarde van 325 euro

  • Toegang tot meet-ups, events en webinars over een relevante duurzame thema’s

  • 10 procent korting op onze opleidingen: de mvo-expeditie en het TIAS Sustainability Program

Waarom kost het geld om partner te worden?

MVO Nederland is een non-profit organisatie dus we maken geen winst. Om onze activiteiten te kunnen organiseren vragen we een partnerbijdrage.

Welke organisaties zijn er nog meer partner van MVO Nederland?

Bekijk op deze pagina wie de partners van MVO Nederland zijn.

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.