Opleiding: Sustainability Leadership Program

Met het Sustainability Leadership Program doe je in zes dagen nieuwe kennis en vaardigheden op om de duurzame transitie in jouw organisatie op strategisch niveau een boost te geven. In dit korte opleidingsprogramma krijg je kennis en tools aangereikt om de duurzame impact van jouw organisatie te vergroten. Vanuit jouw persoonlijke opdracht en de opgave van je organisatie. Zo vergroot je je eigen mogelijkheden voor verantwoordelijk leiderschap. Ben je partner van MVO Nederland? Dan profiteer je van een korting van €670,-.

Voor wie is de opleiding relevant?

Het Sustainability Leadership Program richt zich specifiek op directie en senior managers met een duurzaamheidsopgave in hun organisatie. Eerder namen verantwoordelijken voor strategie, business development, innovatie of finance deel, en ook senior beleidsadviseurs of senior accountmanagers hebben deze opleiding succesvol gevolgd.

Verdiep Verrijk je kennis over sustainability, duurzame businessmodellen en verantwoordelijk leiderschap
Leer Ontdek welke stappen jouw organisatie kan zetten voor meer positieve duurzame impact
Scherp aan Verscherp je visie door samenwerking en discussies met andere professionals
Groei Verbeter je hardskills én softskills: van strategie en innovatie tot verantwoord leiderschap en samenwerking

"Door de opleiding ben ik overtuigd van de verantwoordelijkheid die leiders binnen bedrijven hebben en moeten nemen. We moeten vaker het bedrijfsbelang ontstijgen en kijken naar het belang van de wereld. "

Richard Emmerink, Directeur corporate development bij Schiphol

Programma en sprekers

Dag 1: Strategie & duurzaamheid | 19 september 2024 | Filip Caeldries, hoogleraar Strategisch Management en Organisatie en Academic Director van het IMM Global Executive MBA.

Dag 2: Innoveren voor duurzaamheid | 17 oktober 2024 | Robert Bood, managing partner van FairSights en combineert transformatieve strategievorming met future mapping, scenario denken en business.

Dag 3: Businessimplementatie duurzaamheid | 18 oktober 2024 | Bart Dierynck, hoogleraar in Accounting en is geïnteresseerd in intellectueel uitdagende en praktisch relevante vragen op het bredere gebied van management accounting.

Dag 4: Moedig leiderschap | 14 november 2024 | Margot Schumacher, adjunct-professor in leiderschap en een ervaren executive coach, die senior leiders helpt om professioneel en persoonlijk te groeien in een internationale omgeving.

Dag 5: Effectieve communicatie voor verandering | 18 of 19 december 2024 (twee groepen) | Manu Busschots, trainer, coach, opleider van coaches en duurzaam ondernemer.

Dag 6: Transitiemanagement | 20 januari 2025 | Frans Pannekoek, gespecialiseerd in missie gedreven bedrijven en scale-ups. Oud-COO van Tony’s Chocolonely, Head of Operations bij Seepje.

Wat levert het je op

Je doet nieuwe inzichten op over:

  • strategie en meervoudige waardecreatie

  • duurzame businessmodellen

  • het verankeren van duurzame doelen in de ondernemingsstrategie

  • transitie en duurzame innovatie

  • leiderschap in deze tijd

  • je eigen leiderschapsstijl

  • je eigen opgave via twee persoonlijke coachingsessies

Meer informatie en aanmelden?

Deze unieke leiderschapsopleiding is een samenwerking tussen MVO Nederland en TIAS, School for Business & Society. Wil je hierover meer weten en hoe je als partner kan profiteren van korting? Neem vrijblijvend contact op met Lotte Enting van MVO Nederland  via l.enting@mvonederland.nl of bel naar 030 2305600. Voor meer informatie over opleiding, sprekers en aanmelden ga je naar de website van TIAS.

Luister de podcast: het verhaal van duurzaam leiderschap

Luister via deze link naar onze podcast waarin we spreken met Margot Schumacher, adjunct professor in leiderschapsontwikkeling voor onder meer het TIAS Sustainability Leadership Program. En met Marjon Castelijns van Darel Consultancy, die deze TIAS-leiderschapsopleiding eerder met succes afrondde.

Veelgestelde vragen

Wat kost het om deel te nemen aan het Sustainable Leadership Program?

Partners van MVO Nederland krijgen 10% korting op dit programma en betalen €6.030,- (vrij van BTW).  Overige deelnemers betalen €6.700,- (vrij van BTW). De kosten voor deelname zijn fiscaal aftrekbaar.

Wat is de voertaal van dit programma?

De voertaal van het programma is volledig in het Nederlands

Hoe ziet de planning van het programma eruit?

Het programma bestaat uit vijf dagen en twee intervisie/coachingsessies. Elke dag heeft een specifiek thema waar de professoren en/of gastsprekers van die dag specialist in zijn.

Krijg ik een bewijs van deelname?

Je ontvangt na het afronden van het programma een certificaat van TIAS School for Business and Society.

Wie zijn de andere deelnemers?

De deelnemers uit dit programma zijn ervaren professionals en senior in hun werk. Mensen die op een strategisch niveau met duurzaamheid aan de slag willen gaan of dit al zijn.