TexTalk over circulaire samenwerking in de maakindustrie

Waar in de ene branche reparatie voor de hand ligt – denk aan de lekke band van je fiets of het kapotte onderdeel van je auto – geldt voor andere sectoren het omgekeerde. De textielsector is daar één van. In een panelgesprek onderzoekt Haiko Huvenaars hoe ver de textielindustrie nu écht verwijderd is van een circulair systeem.

Binnen de textielsector is het schoonmaken, sorteren en weer klaarmaken van een geretourneerd artikel nog steeds duurder dan vernietiging. Brengen fast fashion ketens nog steeds de laatste trends op de markt voor een prikkie. Ontbreekt het nog steeds aan geschikte faciliteiten om recycling en hergebruik op grote schaal toe te passen, waardoor kleding met gemak wordt weggegooid. Hoe wordt dit lineaire systeem meer circulair? Ondernemer Haiko Huvenaars verkent de mogelijkheden in een TexTalk en zoekt het antwoord in circulaire samenwerking.  

Door in gesprek te gaan met partijen die al circulair werken, wordt duidelijk wat circulaire samenwerking van bedrijven en organisaties vraagt. Waar loop je tegenaan als je moet samenwerken met bedrijven met verschillende belangen? Hoe zorg je ervoor dat beide neuzen dezelfde kant op gaan en wat heb je nodig om (potentiële) stakeholders te overtuigen van jouw werkwijze? Tijdens deze sessie kom je erachter. 

Waarom je hierbij wilt zijn

  1. Krijg nieuwe inzichten door pioniers uit de textielindustrie  

  2. Leer wat circulaire samenwerking teweeg kan brengen  

  3. Stel je vragen aan experts  

Voor wie is dit interessant?

Voor iedereen die meer wil leren over circulaire samenwerking en wat daarbij komt kijken.  

Sprekers

Paula Gerritsen

Spinning Jenny

Haiko Huvenaars

Candour.Digital

Bianca Streng

Sectormanager Textiel

Paul Kerssens

United Repair Centre

Michiel Dekkers

i-did

Dag voor DoenDenkers 2024

Deze break-outsessie is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.

Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.