Hoe je als bedrijf of gemeente de NEx inzet

De Nieuwe Economie Index 2024 (NEx) is het cijfer dat MVO Nederland jaarlijks toekent aan de duurzaamheid van onze economie. We ontwikkelden deze index vanuit onze missie: het zo snel mogelijk bereiken van de nieuwe, duurzame economie. In 2024 stond deze op 17,5 procent, het gemiddelde van de score op zeven thema’s. In deze break-outsessie kom je erachter hoe de NEx niet alleen een onderzoek is, maar ook voor jouw organisatie veel kan betekenen. In dit uur laat je je inspireren door hoe de Gemeente Utrecht en Vepa al met veel succes werken aan de hand van de NEx-thema’s.

De gemeente Utrecht werkt sinds dit jaar samen met MVO Nederland aan een eigen versie van de Nieuwe Economie Index voor de gemeente. Op basis van vergelijkbaar onderzoek gaat het jaarlijks meten hoe goed op weg de gemeente is naar een honderd procent duurzame stad. De gemeente Utrecht vertelt je hoe ze dat hebben gedaan, hoe de NEx hen helpt bij hun doelstellingen en wat hun tips zijn voor andere organisaties die dit willen.

Vepa is een internationale meubelmaker die op het vlak van duurzaamheid echt tot de koplopers behoort. Veel van wat ze doen is gebaseerd op de NEx-thema’s. Frank Bouma van Vepa vertelt je hoe ze tot in de haarvaten van de organisatie duurzaamheid voorop zetten én het daar ook nog eens financieel bijzonder goed op doen.

Ook het Beatrix Theater is klant bij Vepa. Extra leuk: het meubilair in deze dome is van Vepa, waardoor je meteen een gevoel krijgt bij hoe het kan.

Dit is waarom je hierbij wilt zijn

  1. Kom erachter hoe de NEx te gebruiken in zowel jouw beleid als de praktijk

  2. Laat je inspireren door een gemeente en een koploper over hoe zij dat doen

  3. Ga naar huis met energie om de NEx ook de missie van jouw bedrijf te laten vormen

Voor wie is dit interessant?

Voor iedereen die zoekende is naar een kapstok, houvast, agenda of missie om je duurzame activiteiten aan op te hangen.

Sprekers (tot nog toe bekend)

Pieter van den Herik

Manager Business Development, MVO Nederland

Frank Bouma

Projecten en Sustainability, Vepa

Jaap Meijs

Senior adviseur vestigingsklimaat

Dag voor DoenDenkers 2024

Deze break-outsessie is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.

Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.