Ecohumanisme: wat is de waarde van de aarde voor jou?

We merken dagelijks de gevolgen van de inrichting van ons economisch systeem. Onze natuur en maatschappij staan hierdoor hevig onder druk. In zo’n tijd is het een uitdaging om niet bij de pakken neer te gaan zitten, om optimistisch te blijven. Er staat namelijk nogal wat op het spel. Hoe blijf je overeind en hoe houd je focus? In deze interactieve Ecohumanisme-sessie van het Humanistisch Verbond neem je afstand van de dagelijkse hectiek en is er tijd voor bezinning.

Het Humanistisch Verbond helpt mensen met reflecteren. Waar ga je van op ‘aan’? Wat inspireert je? Wat is voor jou van waarde? Als je op de juiste plek jouw toegevoegde waarde kunt leveren geeft dat zin, vleugels en meer van dat. Dit alles doe je onder begeleiding van Lotte Huijing, die als programmamanager Ecohumanisme dagelijks vol zin en toewijding doendenkers steunt door ze te helpen bij vragen als ‘wanneer doe ik genoeg?’ en ‘wat is voor mij een hoopvol perspectief?’

Het Humanistisch Verbond heeft als missie de geestelijke weerbaarheid van de mens te bevorderen. De klimaatcisis kan deze aantasten, als we alleen focussen op de schade die we als mens aanrichten. Het Humanistisch Verbond wil het roer omgooien en vertrouwen op de menselijke kracht om te veranderen en terug te veren. Door na te denken over de vraag wat van waarde is, zowel voor de mens als voor de aarde, rekenen we af met het nihilisme.

Dit is waarom je hierbij wilt zijn

  1. Bevind je voor even in een oase van rust tijdens deze volle dag

  2. Kom erachter wat voor jou écht van waarde is

  3. Ga samen met anderen aan de slag – dit is geen achteroverleunsessie

Facilitator

Lotte Huijing

Programmamanager Ecohumanisme

Dag voor DoenDenkers 2024

Deze break-outsessie is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.

Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.