20 jaar mvo in Nederland: heden, verleden en toekomst

Ze zeggen wel eens dat je het verleden moet kennen om de toekomst te voorspellen. En dus grijpen we die volkswijsheid aan voor een break-outsessie over het verleden en de toekomst van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Oftewel: hoe is maatschappelijk verantwoord ondernemen van filantropie verworden tot een serieuze business case? En ook: wat betekenen die ontwikkelingen voor de toekomst? In deze break-outsessie zoomen we even lekker uit met zijn allen. En dat is dit jaar extra relevant, aangezien MVO Nederland in 2024 precies twintig jaar bestaat.

Verwacht in deze sessie allereerst een introductie van André Nijhof, hoogleraar Duurzaam Ondernemen en Stewardship aan Nyenrode Business Universiteit. André is nauw verbonden aan onze MVO Expeditie, de praktijkgerichte mvo-opleiding. Deze heeft dit jaar ook een jubileum te vieren, maar dan tien jaar. André vertelt je vanuit zowel wetenschappelijk perspectief als eigen ervaring over het vakgebied dat ons zo bezighoudt.

Maar dat doet hij niet alleen. Samen oud-deelnemers en de overige bezoekers vorm je na de terugblik samen een schets van de toekomst van duurzaam ondernemen. En André heeft ons beloofd: dit wordt een sessie zonder PowerPointpresentatie. Dat is nog eens doendenken.

Dit is waarom je hierbij wilt zijn

  1. Leer over de geschiedenis van mvo in Nederland en plaats zo jouw werk in een historisch perspectief.

  2. Laat je inspireren door de verhalen van oud-deelnemers aan de MVO Expeditie.

  3. Brainstorm mee over de toekomst van duurzaam ondernemen in Nederland.

Voor wie is dit interessant?

Voor iedereen die een uurtje flink wil uitzoomen op het vakgebied waar we allemaal zo druk mee zijn.

Sprekers op dit event

André Nijhof

Hoogleraar Duurzaam Ondernemen en Stewardship aan Nyenrode Business Universiteit

Monique van Vliet-Tukker

Relatiemanager

Hannah Rentmeester

Mvo manager RAI Amsterdam

Stephanie Mathas

Mvo manager RAI Amsterdam

Roos Doggers

CSR & Process director Abovo Media

Jos Reinhoudt

MVO Expert

Dag voor DoenDenkers 2024

Deze break-outsessie is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.

Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.