Onze woordvoerders

Of het gaat over duurzame landbouw, biobased bouwmaterialen, circulaire economie of drinkwater, onze woordvoerders zijn bereikbaar om inzichten te delen en vragen te beantwoorden. Hieronder stellen we ze graag aan je voor, zodat je in één oogopslag kunt zien wie je waarvoor nodig hebt.

Gerard Teuling - Agrifood

Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van duurzaam voedsel brengt Gerard graag zijn uitgebreide kennis en netwerk samen. Samen met meer dan 100 bedrijven streeft Gerard naar een circulaire en natuurinclusieve voedselketen. Dat houdt in: minder voedsel verspillen, meer plantaardig eten en duurzame landbouw. In zijn woorden: "Samen eten we Nederland mooier en gezonder."

Waarvoor kun je Gerard benaderen? 
Duurzaam voedsel, landbouwtransitie, stikstof, biodiversiteit en natuurinclusieve landbouw.  

Bianca Streng - Textiel

Bianca Streng is een expert op het gebied van textiele productontwikkeling en duurzaamheid. Met meer dan 15 jaar ervaring in de textielindustrie en werkzaamheden als adviseur voor verschillende bedrijven en organisaties, is ze nu onze sectormanager textiel. Haar doel? De textielketen circulair, eerlijk en transparant te maken, door innovaties te stimuleren, kennis te delen en samenwerking te bevorderen.

Waarvoor kun je Bianca benaderen? 
Textiel, kleding, circulaire economie, recycling, echte prijzen, IMVO, biodiversiteit, biobased textiel, innovatie, transparante ketens en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

David Thelen - Gebouwde Omgeving

Vanuit het sectornetwerk Gebouwde Omgeving van MVO Nederland werkt David met grote en kleine bedrijven aan een duurzame bouwsector. Dankzij zijn netwerk in de bouwsector weet hij uit eerste hand waarom de transitie naar een circulaire en duurzame economie zo moeilijk is en welke barrières er liggen – maar natuurlijk ook de kansen.

Waarvoor kun je David benaderen? 
Gebouwde omgeving, biobased bouwen, natuurinclusief bouwen, biodiversiteit, circulaire economie, duurzaam inkopen en transitiemanagement.  

Fenna Cerutti - Drinkwater en Infra

Als sectormanager Infra en Drinkwater brengt Fenna Cerutti duurzame ondernemers samen, faciliteert ze het maken van duurzame keuzes en verbindt ze opdrachtgevers en opdrachtnemers met elkaar om te zorgen voor duurzame inkoop.

Waarvoor kun je Fenna benaderen? 
Infrabeheer, netbeheer, drinkwater, natuurinclusieve infra, sectorsamenwerking, biodiversiteit, materialenpaspoort, samenwerking en innovatie.    

Roxana de Raad - transparante ketens 

Roxana heeft zo’n 20 jaar ervaring met internationaal ondernemen, waarvan de afgelopen 5 jaar specifiek op het gebied van IMVO en de verduurzaming van Nederlandse handelsketens. Vanuit de praktijk heeft ze veel ervaring en een groot netwerk in verschillende sectoren, waaronder textiel, mijnbouw en agrifood. Ze kan veel vertellen over due diligence in relatie tot mensenrechten en klimaat.  

Waarvoor kun je Roxana benaderen? 
Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO), due diligence, CSDDD, duurzame handel, transparante ketens, mensenrechten en leefbaar inkomen.  

Bas Maier – Zorg

Als sectormanager Zorg bij MVO Nederland helpt Bas de zorgsector te verduurzamen. Hij brengt zorginstellingen en duurzame ondernemers samen, verbindt inkopers en aanbieders aan elkaar en doet onderzoek naar circulaire ziekenhuizen. Naast sectormanager is Bas ook manager team Partners.

Waarvoor kun je Bas benaderen?
Zorg, circulaire economie, biodiversiteit, transitie, Green Deal Duurzame Zorg en buyer groups.

Één van onze woordvoerders interviewen of als spreker op jouw evenement?

Interview- en sprekersaanvragen gaan via pr-adviseur Karin Jurgens: k.jurgens@mvonederland.nl.