Wie is David Thelen?

Als sectormanager gebouwde omgeving bij MVO Nederland hoopt David Thelen de publieke en private sector om te vormen naar een duurzame, toekomstbestendige sector. Hij is ervan overtuigd dat dit mogelijk is, maar, zegt hij: “dan zullen we wel onze manier van werken moeten heroverwegen, herzien en herbestemmen.”

Vanuit het sectornetwerk Gebouwde Omgeving van MVO Nederland werkt David met grote en kleine bedrijven aan een duurzame bouwsector. Dankzij zijn netwerk in de bouwsector weet hij uit eerste hand waarom de transitie naar een circulaire en duurzame economie zo moeilijk is en welke barrières er liggen – maar natuurlijk ook de kansen. Wat vooral belangrijk is volgens David, is dat we groot denken. We moeten onze huidige werkprocessen opnieuw vormgeven en geen genoegen nemen met kleine, stapsgewijze veranderingen.  Pas dan kunnen we duurzaamheid op grotere schaal realiseren. Van tijd tot tijd verschijnt David ook in de media. Enkele voorbeelden:

  • “Dus bouwers, grijp deze kans. Daag jezelf uit om te ervaren dat biobased bouwmaterialen net zo goed kunnen zijn als conventionele materialen, draag bij aan de vraag en opschaling, en neem dan vooral mee hoe deze materialen geteeld zijn.” in Cobouw, over natuurinclusief geteelde biobased bouwmaterialen

  • “Veel bouwbedrijven zijn actief bezig met maatregelen om energie te besparen. Hoopvol, maar doe het wel natuurinclusief. Pas dan wordt de energietransitie echt toekomstbestendig.” op Natuurlijk Kapitaal.

David Thelen interviewen of op jouw event?

Interview- en sprekersaanvragen voor David Thelen gaan via pr-adviseur Karin Jurgens: k.jurgens@mvonederland.nl.