Sectornetwerk Gebouwde Omgeving

De Nederlandse bouwsector staat voor twee grote opgaven: in 2030 moeten er zo’n 1 miljoen woningen bij én de doelstellingen van het Klimaatakkoord moeten zijn gehaald. Dat lukt alleen als duurzaam en circulair werken de norm is. En als elke schakel in de keten meedoet: of je nu een architect, ingenieur, bouwbedrijf, producent of toeleverancier bent. Kortom: een uitdagende transitie. Ben jij werkzaam in de bouw en wil je echt stappen maken in het verduurzamen van je bedrijf én de sector? In het Netwerk Gebouwde Omgeving van MVO Nederland werk je samen met gedreven professionals aan het toekomstbestendig maken van de gebouwde omgeving. Plan een kennismakingsgesprek in om erachter te komen wat Netwerk Gebouwde Omgeving voor jouw bedrijf kan betekenen.

Wat is het sectornetwerk Gebouwde Omgeving?

Het Netwerk Gebouwde Omgeving is een actiegericht collectief van bedrijven dat werkzaam is in utiliteitsbouw, woningbouw en infrastructuur. Als netwerkpartner ben je niet alleen gemotiveerd deze sector grondig te verduurzamen, maar ook bereidwillig om hierin het voortouw te nemen. De gezamenlijke missie van het netwerk: een gebouwde omgeving organiseren die circulair is, gebruikmaakt van natuurlijke materialen en de gezondheid van mens en dier bevordert.

Waar werkt het netwerk aan?

Samen met jou als partner bepalen we de focuspunten. Met het oog op de transitie houden we ons onder andere bezig met een afvalvrije bouwplaats, natuurinclusieve bouw en het (her)gebruik van natuurlijke materialen. We nodigen je uit om vooral jouw visie hierop te delen.

Spar met gelijkgestemden Werk tijdens meet-ups in klein gezelschap aan een individueel of collectief vraagstuk of casus
Start een innovatieproject Doe mee met innovatieprojecten, die je zelf initieert of opzet met andere leden
Versterk je netwerk Wissel kennis en ervaring uit tijdens de netwerkbijeenkomsten en ontmoet inspirerende professionals die jou en je bedrijf in ontwikkeling houden

Wie zitten er al in het sectornetwerk Gebouwde Omgeving?

In het netwerk zijn op dit moment zo’n 18 grootbedrijven en mkb-bedrijven actief met een brede verscheidenheid aan expertises, verdeeld over de levensduur van bouwwerken.  Ook betrekken wij wetgevers, juristen en andere kennisexperts. Van gevestigde bedrijven tot start-ups, we werken gezamenlijk aan de uitdagingen die er voor ons liggen.

"Het netwerk geeft mij de optie tot kennisdeling, we kunnen als bedrijf groeien op relevante thema’s en een bijdrage leveren aan een duurzame, circulaire gebouwde omgeving"

Wil Jacobs, Manager bij Groen Als Een Service

Zo sluit je aan bij Sectornetwerk Gebouwde Omgeving

Wil jij vanuit jouw functie of met jouw bedrijf ook aan de slag met de transitie naar een toekomstbestendige bouwsector? Plan dan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met Roxana de Raad via onderstaande knop.

Wat kost deelname aan dit sectornetwerk?

Dat is afhankelijk van je bedrijfsgrootte

  • 1-10 medewerkers: €700 per jaar

  • 11-100 medewerkers: €1160 per jaar

  • 101-250 medewerkers: €2100 per jaar

  • 251-500 medewerkers: €3490 per jaar*

  • +500 medewerkers: €8730 per jaar*

De partnerbijdrage is exclusief btw en berekenen we naar rato.

* Heeft jouw organisatie meer dan 250 medewerkers? Dan kun je zonder extra kosten ook aansluiten bij het Grote Bedrijvennetwerk.

Welke voordelen zijn er nog meer om aan te sluiten?

  • Toegang tot onze netwerkevents de Partner Meet-up (7x per jaar)

  • Toegang tot onze thematische netwerkevents ‘Kijkje in’ (2x per jaar)

  • Jaarlijks een toegangticket voor het jaarlijkse event Dag voor DoenDenkers ter waarde van 325 euro

  • Toegang tot meet-ups, events en webinars over een relevante duurzame thema’s

  • 10 procent korting op onze opleidingen: de mvo-expeditie en het TIAS Sustainability Program

Waarom kost het geld om partner te worden?

MVO Nederland is een non-profit organisatie dus we maken geen winst. Om onze activiteiten te kunnen organiseren vragen we een partnerbijdrage.

Welke organisaties zijn er nog meer partner van MVO Nederland?

Bekijk op deze pagina wie de partners van MVO Nederland zijn.

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.