Aan de slag met CO2-beprijzing

Stappenplan

Voor Partners

Echte Prijzen Groene Energie

Voor Partners

De Europese Commissie stelt een zwaardere belasting op CO2-uitstoot voor in zijn klimaatplannen. Niet zo gek ook, het uitstoten van CO2 kan niet eeuwig gratis blijven. De gevolgen ervan – denk aan kosten voor het verhogen van dijken – komen nu voor rekening van de maatschappij als geheel. Maar alles wijst erop dat binnen afzienbare tijd de vervuiler zelf voor zijn uitstoot moet gaan betalen, bijvoorbeeld via een CO2-heffing. Bedrijven kunnen zich daarop voorbereiden door te werken met een interne prijs op CO2.

Wil jij aan de slag met CO2-beprijzing in jouw organisatie? MVO Nederland ontwikkelde een praktisch en concreet ‘Aan de slag met CO2-beprijzing’-stappenplan. Dit vormt de basis voor jouw acties op weg naar de implementatie in je organisatie. Vul het formulier hieronder in en je ontvangt direct een link in je e-mail om hem te downloaden. Check ook je ongewenste mail.

Download het stappenplan

Misschien vind je dit ook interessant

Aan de slag met afval in je organisatie

Hoe ga je nu om met afval in je organisatie? Hoe zorg je ervoor dat je zelfs afvalvrij wordt?

Voor Partners

Aan de slag met biodiversiteit

Aan de slag met biodiversiteit

In dit stappenplan volg je deze stappen op weg naar een bedrijf dat de biodiversiteit in Nederland versterkt.

Voor Partners

Aan de slag met circulair en inclusief ondernemen

Een praktisch 5-stappenplan om circulair en inclusief te ondernemen in jouw organisatie

Voor Partners

Bekijk alle Stappenplannen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.