Aan de slag met biodiversiteit

Stappenplan

Voor Partners

Biodiversiteit
Aan de slag met biodiversiteit

Voor Partners

Al het leven op aarde is met elkaar verbonden. Bomen, planten, dieren, schimmels en insecten hebben elkaar allemaal nodig. Als er te veel soorten verdwijnen stort het kaartenhuis in. Het slechte nieuws: het gaat niet al te goed met de biodiversiteit: plant- en diersoorten sterven wereldwijd in hoog tempo uit, de kwaliteit van de natuur verslechtert. In de nieuwe, duurzame economie streven ondernemers daarom naar het behoud van natuurlijke rijkdommen en integreren ze biodiversiteit in hun bedrijfsvoering. Alleen: hoe doe je dat? Zeker met een begrip dat zo vaag is als biodiversiteit?

MVO Nederland ontwikkelde een stappenplan om aan de slag te gaan. Concreet en zo toepasbaar dat je bij wijze van spreken morgen al kunt beginnen met de eerste zichtbare acties in en rondom je eigen bedrijfspand. Onderzoek toont aan dat het deze kleine stapjes zijn waarmee een integrale biodiversiteitsaanpak start. In dit stappenplan volg je deze stappen op weg naar een bedrijf dat de biodiversiteit in Nederland versterkt. Iedereen houdt tenslotte van natuur. 

Download het stappenplan

Misschien vind je dit ook interessant

Aan de slag met afval in je organisatie

Hoe ga je nu om met afval in je organisatie? Hoe zorg je ervoor dat je zelfs afvalvrij wordt?

Voor Partners

Aan de slag met circulair en inclusief ondernemen

Een praktisch 5-stappenplan om circulair en inclusief te ondernemen in jouw organisatie

Voor Partners

Aan de slag met due diligence

Om te voldoen aan de due diligence-wetgeving zet je een aantal stappen. Dit zijn ze.

Voor Partners

Bekijk alle Stappenplannen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.