Aan de slag met due diligence

Stappenplan

Voor Partners

Transparante Ketens

Voor Partners

Dat je moet zakendoen met respect voor mens en milieu is internationaal vastgelegd in de OESO-Richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen en de UN Guiding Principles for Business and Human Rights. Hierin staat dat je als bedrijf je mvo-risico’s in jouw toeleveringsketen, productieproces en keten moet identificeren, voorkomen en verminderen. Dit heet due diligence. Er ligt een Europees wetsvoorstel voor Nederland en Europa om dit verplicht te maken – dat wordt in de komende jaren ingevoerd. Alleen: hoe doe je dat? MVO Nederland ontwikkelde speciaal voor bedrijven die hiermee worstelen een praktisch en concreet stappenplan dat je aan de hand meeneemt door due diligence.

Om te voldoen aan de due diligence-wetgeving zet je een aantal stappen. Het doel: je interne beleid, procedures en activiteiten zo aanpassen dat je zaken gaat doen met respect voor mens en milieu. Vul je gegevens in het formulier hieronder in en je ontvangt het stappenplan spoedig in je mail.

Download het stappenplan


Misschien vind je dit ook interessant

Aan de slag met afval in je organisatie

Hoe ga je nu om met afval in je organisatie? Hoe zorg je ervoor dat je zelfs afvalvrij wordt?

Voor Partners

Aan de slag met biodiversiteit

Aan de slag met biodiversiteit

In dit stappenplan volg je deze stappen op weg naar een bedrijf dat de biodiversiteit in Nederland versterkt.

Voor Partners

Aan de slag met circulair en inclusief ondernemen

Een praktisch 5-stappenplan om circulair en inclusief te ondernemen in jouw organisatie

Voor Partners

Bekijk alle Stappenplannen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.