Aan de slag met afval in je organisatie

Stappenplan

Voor Partners

Circulaire Economie

Voor Partners

We produceren steeds meer afval, terwijl onze natuur en maatschappij onder druk staan. En hoewel we hebben geleerd dat afval gewoon restjes zijn waar we niets mee kunnen groeit ons bewustzijn wel. En zijn we steeds beter bereid om ons leefpatroon onder de loep te nemen. In de circulaire economie krijgt afval een compleet nieuwe betekenis. Sterker nog: het bestaat niet meer. Maar hoe ga je nu om met dat afval in je organisatie? Hoe zorg je ervoor dat je zelfs afvalvrij wordt? MVO Nederland en Renewi ontwikkelden een ‘Aan de slag met’-stappenplan om je op een creatieve en praktische manier met afval om te laten gaan binnen jouw organisatie.

In de circulaire economie krijgt afval een compleet nieuwe betekenis. Sterker nog: het bestaat niet meer. En dat is precies waar Renewi naar streeft: afval volledig uitbannen. Op naar een wereld waarin al die ‘waardeloze’ restjes weer een betekenis en doel krijgen. Volgens Marc den Hartog, directeur Renewi Nederland, gaan we daar allemaal van profiteren: “De schaarste van grondstoffen gaat ervoor zorgen dat het aantrekkelijk wordt om bestaande materialen vaker te gebruiken. De interesse naar gerecycled materiaal neemt toe vanuit recyclers, maar ook bij de ontdoeners van afval.

Download het stappenplan

Vul hieronder je gegevens om het stappenplan in je inbox te ontvangen. 

Misschien vind je dit ook interessant

Aan de slag met biodiversiteit

Aan de slag met biodiversiteit

In dit stappenplan volg je deze stappen op weg naar een bedrijf dat de biodiversiteit in Nederland versterkt.

Voor Partners

Aan de slag met circulair en inclusief ondernemen

Een praktisch 5-stappenplan om circulair en inclusief te ondernemen in jouw organisatie

Voor Partners

Aan de slag met due diligence

Om te voldoen aan de due diligence-wetgeving zet je een aantal stappen. Dit zijn ze.

Voor Partners

Bekijk alle Stappenplannen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.