Aan de slag met nieuwe rijkdom

Stappenplan

Voor Partners

Nieuwe Rijkdom

Voor Partners

Van geld alleen word je niet gelukkig. Een rijk leven kun je niet uitdrukken in euro’s. Twee zinnen die metaforisch zijn voor nieuwe rijkdom. In de nieuwe economie streven ook bedrijven naar waarden als gezondheid, welzijn, tevredenheid en harmonie met de omgeving. Positieve maatschappelijke impact dus. Maar dan wel op gelijke voet met financiële groei. Nieuwe rijkdom is misschien wel het belangrijkste van de zeven thema’s van de nieuwe economie. Maar het is ook de meest uitdagende. Het vraagt namelijk een fundamenteel andere manier van kijken naar je rol in de samenleving. MVO Nederland ontwikkelde een stappenplan om met jouw organisatie te werken aan maatschappelijke impact.

Als bedrijven streven naar nieuwe rijkdom dragen ze bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen en aan brede welvaart. Het is niet de bedoeling om in deze Aan de slag met-editie al deze begrippen uit te diepen. In plaats daarvan richten we ons op de actie in een stappenplan waarmee je praktisch aan de slag kunt. Vul het formulier hieronder in en je ontvangt het stappenplan spoedig in je mail. 

Download het stappenplan

Misschien vind je dit ook interessant

Aan de slag met afval in je organisatie

Hoe ga je nu om met afval in je organisatie? Hoe zorg je ervoor dat je zelfs afvalvrij wordt?

Voor Partners

Aan de slag met biodiversiteit

Aan de slag met biodiversiteit

In dit stappenplan volg je deze stappen op weg naar een bedrijf dat de biodiversiteit in Nederland versterkt.

Voor Partners

Aan de slag met circulair en inclusief ondernemen

Een praktisch 5-stappenplan om circulair en inclusief te ondernemen in jouw organisatie

Voor Partners

Bekijk alle Stappenplannen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.