Aan de slag met echte prijzen

Stappenplan

Voor Partners

Echte Prijzen

Voor Partners

Dijkverhogingen, stormschade, overstromingen, hittegolven; de ongewenste bijeffecten van economische activiteiten veroorzaken enorme kosten voor de maatschappij. Alleen: wie draait er op voor deze kosten? Zeker is dat dat niet alleen de vervuiler is. De oplossing is rekenen met de ‘echte prijs’ van een product. Dat betekent dat je alle schade door productie en gebruik meerekent in de prijs, waardoor schone en duurzame producten goedkoper worden en vervuilende duurder. Precies wat je wilt, als je naar een duurzame, nieuwe economie streeft. In het denken over duurzaamheid is het rekenen met echte prijzen – ook wel: true pricing of true cost accounting – daarom ook een klassieker. MVO Nederland ontwikkelde een ‘Aan de slag met echte prijzen’ met daarin een stappenplan om zelf aan de slag te gaan, zoals de titel al zegt.

Download het stappenplan door in het formulier je gegevens in te vullen en op de knop te drukken. Je ontvangt het bestand dan spoedig in je mail. We hebben de stappen steeds van een ervaringstip uit ons Futureproof Coffee Collective voorzien.

Download het stappenplan

Misschien vind je dit ook interessant

Aan de slag met afval in je organisatie

Hoe ga je nu om met afval in je organisatie? Hoe zorg je ervoor dat je zelfs afvalvrij wordt?

Voor Partners

Aan de slag met biodiversiteit

Aan de slag met biodiversiteit

In dit stappenplan volg je deze stappen op weg naar een bedrijf dat de biodiversiteit in Nederland versterkt.

Voor Partners

Aan de slag met circulair en inclusief ondernemen

Een praktisch 5-stappenplan om circulair en inclusief te ondernemen in jouw organisatie

Voor Partners

Bekijk alle Stappenplannen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.