Natuurlijk kapitaal

Natuurlijk kapitaal; het is niet per se de meest bekende term in de wereld van duurzaamheid en de nieuwe economie. En dat is jammer. Want het gaat over de totale voorraad bodem, lucht, water en biodiversiteit die de natuur ons levert. Vrij essentieel toch, zou je zeggen. Onze samenleving draait op deze natuurlijke hulpbronnen. Sterker nog: het vormt de kern van ons bestaan. Om ons natuurlijk kapitaal veilig te stellen kun je zelf keuzes maken. Voor jouw onderneming én onze natuur. MVO Nederland werkt aan het Maatschappelijk Programma Natuurlijk Kapitaal.

In samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stimuleren we ondernemers natuurlijk kapitaal te integreren in hun bedrijfsvoering. Hierbij hebben we een focus op de sectoren agrifood, bouw en chemie – niet voor niets ook drie sectoren met een netwerk bij MVO Nederland.

Op natuurlijkkapitaal.nl bieden we ondernemers inspiratie, opinie en tools om aan de slag te gaan. Ook zetten we pilot- en innovatieprojecten op die we vervolgens opschalen naar de nieuwe economie. De lessen uit deze projecten gebruiken we om andere ondernemers te ondersteunen. Het einddoel: natuurlijk kapitaal verankeren de strategie van zo veel mogelijk bedrijven en zo een positieve bijdrage leveren aan biodiversiteit, bodem, water en lucht.

Interesse om mee te doen?

Op natuurlijkkapitaal.nl vind je inspiratie, opinie en tools om aan de slag te gaan. Lees daar ook over de projecten die in dit programma zijn uitgevoerd. Wil je op de hoogte blijven van natuurlijk kapitaal? Meld je dan aan voor de natuurlijk kapitaal-nieuwsbrief en ontvang eens per kwartaal het laatste nieuws.

Wil je meer weten of het programma, de rol van MVO Nederland of zelf deelnemen aan natuurlijk kapitaal? Neem dan contact op met Suzanne via onderstaand adres.

Contact

Meer weten over dit project? Neem contact op met Suzanne via s.vanharen@mvonederland.nl.

Suzanne van Haren

Programmamanager

Misschien vind je dit ook interessant

Broodje Natuurlijk
Broodje Natuurlijk is een concept om aantrekkelijke en lekkere broodjes – of andere etenswaren – te ontwikkelen met en voor provincies, ministeries, gemeentes of regio’s. Alle producten op het broodje zijn afkomstig van natuurlijke landbouw en dragen dus bij aan het versterken van de natuur en biodiversiteit.
Lees meer
Pathways to Prosperity
Pathways to Prosperity werkt om duurzame en inclusieve inkooppraktijken de norm te maken in de koffie- en textielsector.
Lees meer
Bekijk alle projecten