MVO Nederland benoemt Wouter Scheepens tot interim-directeur-bestuurder

Nieuws

MVO Nederland benoemt Wouter Scheepens (58) tot interim-directeur-bestuurder. Scheepens neemt de taken van Maria van der Heijden tijdelijk waar, omdat ze de komende maanden werkt aan herstel van de ziekte van Kahler. De Raad van Toezicht is – met inbreng van het managementteam en Van der Heijden – op zoek gegaan naar tijdelijke vervanging om de continuïteit te waarborgen.

Scheepens heeft 25 jaar ervaring in de wereld van duurzaamheid. In 2002 startte hij met twee partners Steward Redqueen, een adviesbureau in duurzaamheid. Daarvoor was hij werkzaam bij ABN AMRO. Scheepens is verder adjunct professor bij TIAS waar hij college geeft over duurzaamheid in de boardroom.

“We zijn enorm blij dat Wouter Scheepens zich de komende maanden aan MVO Nederland wil verbinden. Toen duidelijk werd dat Maria haar functie langere tijd niet kon vervullen, zijn we direct een procedure gestart voor een tijdelijke vervanging. Na een kort maar intensief  selectieproces hebben we gekozen voor Scheepens. Omdat hij zowel vele jaren ervaring heeft in duurzaamheid en de woordvoering daarover als in het aansturen van middelgrote bedrijven”, zegt Peter Blom, voorzitter van de Raad van Toezicht van MVO Nederland.

“Hoewel iedereen natuurlijk liever een gezonde Maria had gezien, ben ik verheugd om de komende tijd deze rol te mogen vervullen. Ik hoop ook allereerst dat Maria straks in volle gezondheid terugkeert bij deze ondernemende club. En voel een grote verantwoordelijkheid om de lijn die is ingezet richting de nieuwe, duurzame economie voort te zetten. Mijn hart voor duurzaam ondernemen gaat hier in ieder geval nu al sneller van kloppen”, zegt Scheepens. “Ik zie uit naar een fijne samenwerking met alle medewerkers en partners in het netwerk. Laten we samen werken aan onze ambitie: een Nieuwe Economie Index van minstens 20 procent in 2025.”

Scheepens begint per direct aan zijn functie. MVO Nederland gaat ervanuit dat Maria van der Heijden het stokje over zes maanden weer over kan nemen. Neem voor vragen contact op met MVO Nederland via contact@mvonederland.nl.

Interview

Lees ook het interview met Scheepens, waarin hij meer vertelt over wie hij is en wat hij de komende maanden hier wil gaan doen.

Misschien vind je dit ook interessant

Copyrights: Tweede Kamer der Staten-Generaal

Coalitieakkoord: Aanknopingspunten voor duurzaam bedrijfsleven maar keuzes blijven uit

16 mei 2024

Het coalitieakkoord biedt aanknopingspunten voor het duurzame bedrijfsleven, maar de verduurzaming van onze economie valt of staat met hoe deze punten worden ingevuld.

Lees meer

Nederlandse infrabeheerders zetten hun arealen in voor natuurversterking

16 mei 2024

Met het Sectorakkoord Natuurinclusieve Infrastructuur willen de ondertekenaars natuurinclusief werken de standaard maken.

Lees meer

MVO Nederland: “Europese anti-wegkijkwet biedt de voorspelbaarheid waar bedrijven om vragen”

24 april 2024

Bedrijven die hun keten inzichtelijk maken en daar kinderarbeid en milieuvervuiling tegengaan weten eindelijk waar ze aan toe zijn.

Lees meer
Bekijk alle Nieuws & Opinie-artikelen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.