Dit was Dag voor Doendenkers 2023

Opinie

Dag voor Doendenkers 2023 zit erop. Het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar vond vrijdag 9 juni voor het eerst plaats in het Beatrix Theater, Utrecht. Circa 700 bezoekers zochten hier naar hun balans tussen het goede doen en geld verdienen. Tussen hakken in het zand en gas erop. Tussen doen en denken. Na een entree via de backstage-ingang en een applaus op het hoofdpodium – want ja, onze partners mogen ook best een zélf in de spotlight, toch? – trapte presentator Lucas de Man de dag af met een bezielende en humoristische opening waarin het nu eens de bezoekers centraal staan. Waar krijgen zij energie van? Wat houdt ze tegen? En wat gaan ze daaraan doen? Het leverde een hilarische opening op die energie gaf voor de rest van deze dag vol denken, maar vooral vol doen.

Doen of denken in een dome

De aanwezige Doendenkers leerden bijvoorbeeld hoe we Nederland weer gezond kunnen eten, over de CSRD-wet voor het mkb, over medemenselijkheid of van het duurzame verhaal van NS, de Jaarbeurs of Verstegen. Maar als je zin had om even te lachen over de woorden die we in deze sector gebruiken, kon dat ook.

Ons aller-favoriete columniste Japke-d. Bouma onthulde namelijk de tien grootste jeukwoorden. Herkenbaar? In ronde twee draaiden bezoekers nóg een keertje mee, bijvoorbeeld door te speeddaten over biobased materiaal, door meer te leren over afval in de Renewi-escaperoom óf in een workshop transitietaal. Anderen pitchten hun duurzame business-ideeën bij een panel van zes bureaus of deden hun voorstellen voor beter klimaatbeleid in Den Haag. Het pleidooi dat advocate Bénédicte Ficq deed voor de toekomst kwam bij veel ondernemers hard aan. Tijd voor actie!

De dag sloot af met een unieke theatrale talk over de toekomst van werk door actrice Isil Vos. Was het nou echt of toch niet…? De borrel – met in het midden de geweldige koffie uit ons Futureproof Coffee Collective – zorgde er uiteraard voor dat nieuwe connecties werden gelegd en dat het niet alleen bij denken over duurzaamheid bleef, maar juist ook naar doen ging. Precies de doelstelling van deze dag.

De 10 beste foto’s van Dag voor Doendenkers

Er zijn meer dan 200 foto’s gemaakt. Bekijk hieronder de 10 beste (Credits: Marco de Swart). Onderaan vind je de link naar álle foto’s. Delen met je netwerk mag, mits je de fotograaf noemt en tagt.

En nu...

Dag voor DoenDenkers 2023 zit erop. Uiteraard komt er ook een editie in 2024, en wel op vrijdag 9 juni. Wil je erbij zijn? Word dan partner van MVO Nederland via de knop hiernaast.

Misschien vind je dit ook interessant

MVO Nederland benoemt Ankie van Wersch tot directeur-bestuurder

7 juni 2024

Ankie van Wersch (47) is de nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland. Ze volgt daarmee per 1 juli 2024 Maria van der Heijden op, die sinds 2016 aan het roer stond.

Lees meer

Verduurzaming gaat veel sneller als communicatie op strategische positie wordt gezet

5 juni 2024

Als je communicatie strategischer inzet biedt het inzicht of de geboden oplossing de juiste is. Of, liever nog: communicatie kan vanaf het begin inzicht geven in hoe je een gedragsverandering bij een doelgroep wél tot stand brengt.

Lees meer

Voor Partners

Programma Dag voor DoenDenkers 2024 bekend

22 mei 2024

Dit is het programma voor Dag voor DoenDenkers, hét grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar.

Lees meer
Bekijk alle Nieuws & Opinie-artikelen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.