Sectornetwerk Textiel

In 2025 moet 20 procent van het textiel duurzaam of circulair geproduceerd zijn. Daar zijn we nog lang niet, kortom: een uitdagende transitie. Ben jij werkzaam in de textielsector en wil je echt stappen maken in het verduurzamen van je bedrijf én de sector? In het Netwerk Textiel van MVO Nederland werk je samen met gedreven professionals aan het toekomstbestendig maken van de sector. Plan een kennismakingsgesprek in om erachter te komen wat Netwerk Textiel voor jouw organisatie kan betekenen.

Wat is het sectornetwerk Textiel?

Het Netwerk Textiel is een actiegericht collectief van bedrijven dat werkzaam is in de textiel. Dat gaat om bedrijven die textiel – weefsels, breisels en non-wovens – ontwikkelen, inkopen en verwerken tot producten maar ook kledingmerken en traceability-initiatieven zijn welkom. Als netwerkpartner ben je niet alleen gemotiveerd de sector grondig te verduurzamen, maar ook bereidwillig om hierin het voortouw te nemen. De gezamenlijke missie van het netwerk: een textielsector organiseren die duurzaam, circulair, natuurinclusief is en transparante ketens heeft.

Waar werkt het netwerk aan?

Samen ontwikkelen we innovaties die circulair textiel mainstream moeten maken. Van de inzameling en recycling van grondstoffen en vezels tot het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen en (circulair) productontwerp en ook de traceability van de sector.  

Spar met gelijkgestemden Werk tijdens meet-ups in klein gezelschap aan een individueel of collectief vraagstuk of casus
Start een innovatieproject Doe mee met innovatieprojecten, die je zelf initieert of opzet met andere leden
Versterk je netwerk Wissel kennis en ervaring uit tijdens de netwerkbijeenkomsten en ontmoet inspirerende professionals die jou en je bedrijf in ontwikkeling houden

Sluit je net als 40+ textielbedrijven aan

In het netwerk zijn zo'n 40 grootbedrijven en mkb-bedrijven actief met een brede verscheidenheid aan expertises. Zo werken onder andere Sympany, Secrid, Milieu Centraal, I-did en Schijvens aan de verduurzaming van de textielsector.

“Ik zit direct met de juiste mensen aan tafel en ontvang gerichte informatie waarmee ik direct aan de slag kan. Ook inspireert het netwerk textiel mij om te zien hoe actief mijn mede-netwerkpartners bezig zijn.”

Tom Gerards

Manager Sustainability bij Koninklijke Ahrend

“Het netwerk ondersteunt de ontwikkeling naar een duurzamere (textiel)industrie door ervaringen te delen en samenwerkingen te stimuleren.”

Laura Koedijk

Sustainability Manager bij Havep

“De toekomst gaat over samenwerken en MVO Nederland is daarin de verbindende partij die ons helpt die toekomst gezamenlijk te realiseren.”

Jolanda Kooi

oprichter Tex Tracer

Zo sluit je aan bij Sectornetwerk Textiel

Wil jij vanuit jouw functie of met jouw bedrijf ook aan de slag met de transitie naar een toekomstbestendige textielsector? Plan dan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met Roxana de Raad via onderstaande knop.

Wat kost deelname aan dit sectornetwerk?

Dat is afhankelijk van je bedrijfsgrootte

  • 1-10 medewerkers: €700 per jaar

  • 11-100 medewerkers: €1160 per jaar

  • 101-250 medewerkers: €2100 per jaar

  • 251-500 medewerkers: €3490 per jaar*

  • +500 medewerkers: €8730 per jaar*

De partnerbijdrage is exclusief btw en berekenen we naar rato.

* Heeft jouw organisatie meer dan 250 medewerkers? Dan kun je zonder extra kosten ook aansluiten bij het Grote Bedrijvennetwerk.

Welke voordelen zijn er nog meer om aan te sluiten?

  • Toegang tot onze netwerkevents de Partner Meet-up (7x per jaar)

  • Toegang tot onze thematische netwerkevents ‘Kijkje in’ (2x per jaar)

  • Jaarlijks een toegangticket voor het jaarlijkse event Dag voor DoenDenkers ter waarde van 325 euro

  • Toegang tot meet-ups, events en webinars over een relevante duurzame thema’s

  • 10 procent korting op onze opleidingen: de mvo-expeditie en het TIAS Sustainability Program

Waarom kost het geld om partner te worden?

MVO Nederland is een non-profit organisatie dus we maken geen winst. Om onze activiteiten te kunnen organiseren vragen we een partnerbijdrage.

Welke organisaties zijn er nog meer partner van MVO Nederland?

Bekijk op deze pagina wie de partners van MVO Nederland zijn.

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.