Netwerk Textiel

In 2025 moet 20 procent van het textiel duurzaam of circulair geproduceerd zijn. Daar zijn we nog lang niet, kortom: een uitdagende transitie. Ben jij werkzaam in de textielsector en wil je echt stappen maken in het verduurzamen van je bedrijf én de sector? In het Netwerk Textiel van MVO Nederland werk je samen met gedreven professionals aan het toekomstbestendig maken van de sector. Plan een kennismakingsgesprek in om erachter te komen wat Netwerk Textiel voor jouw organisatie kan betekenen.

➜ PLAN EEN KENNISMAKING IN

Wat is het netwerk textiel?

Het Netwerk Textiel is een actiegericht collectief van bedrijven dat werkzaam is in de textiel. Dat gaat om bedrijven die textiel – weefsels, breisels en non-wovens – ontwikkelen, inkopen en verwerken tot producten maar ook kledingmerken en traceability-initiatieven zijn welkom. Als netwerkpartner ben je niet alleen gemotiveerd de sector grondig te verduurzamen, maar ook bereidwillig om hierin het voortouw te nemen. De gezamenlijke missie van het netwerk: een textielsector organiseren die duurzaam, circulair, natuurinclusief is en transparante ketens heeft.

WAAR WERKT HET NETWERK TEXTIEL AAN?

Samen ontwikkelen we innovaties die circulair textiel mainstream moeten maken. Van de inzameling en recycling van grondstoffen en vezels tot het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen en (circulair) productontwerp en ook de traceability van de sector.  

 

vier redenen om je aan te sluiten

Werk tijdens meet-ups in klein gezelschap aan een individueel of collectief vraagstuk of casus

Doe mee met innovatieprojecten, die je zelf initieert of opzet met partners

Wissel kennis en ervaring uit tijdens de tweejaarlijkse netwerkbijeenkomsten en ontmoet inspirerende professionals die jou en je bedrijf in ontwikkeling houden

Krijg persoonlijke ondersteuning en gerichte matchmaking van jouw persoonlijke netwerkmanager

SLUIT JE NET ALS 30+ TEXTIELBEDRIJVEN AAN

In het netwerk zijn zo’n 30 grootbedrijven en mkb-bedrijven actief met een brede verscheidenheid aan expertises. Zo werken onder andere Sympany, Secrid, Milieu Centraal, I-did en Schijvens aan de verduurzaming van de textielsector.

Bekijk welke bedrijven er al zijn aangesloten bij dit netwerk

Netwerk Textiel

“Ik zit direct met de juiste mensen aan tafel en ontvang gerichte informatie waarmee ik direct aan de slag kan. Ook inspireert het netwerk textiel mij om te zien hoe actief mijn mede-netwerkpartners bezig zijn.”

Tom Gerards, Manager Sustainability bij Koninklijke Ahrend

“Het netwerk ondersteunt de ontwikkeling naar een duurzamere (textiel)industrie door ervaringen te delen en samenwerkingen te stimuleren.”

Laura Koedijk, Sustainability Manager bij Havep

“De toekomst gaat over samenwerken en MVO Nederland is daarin de verbindende partij die ons helpt die toekomst gezamenlijk te realiseren.”

Jolanda Kooi, oprichter Tex Tracer

Zo sluit je aan bij Netwerk Textiel

Wil jij vanuit jouw functie of met jouw bedrijf ook aan de slag met de transitie naar een toekomstbestendige textielsector? Plan dan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in via onderstaande knop.

➜ PLAN EEN KENNISMAKING IN

Heb je je agenda op dit moment niet bij de hand? Laat dan hieronder je gegevens achter voor een terugbelverzoek. We nemen dan contact met je op om een afspraak in te plannen.
➜ JA, BEL MIJ TERUG

 

Wat kost deelname aan Netwerk Textiel?

Dat is afhankelijk van je bedrijfsgrootte
  • 1-10 medewerkers: €700 per jaar
  • 11-100 medewerkers: €1160 per jaar
  • 101-250 medewerkers: €2100 per jaar
  • 251-500 medewerkers: €3490 per jaar*
  • +500 medewerkers: €8730 per jaar*

De partnerbijdrage is exclusief btw en berekenen we naar rato.

* Heeft jouw organisatie meer dan 250 medewerkers? Dan kun je zonder extra kosten ook aansluiten bij het Grote Bedrijvennetwerk.

Welke voordelen zijn er nog meer om Netwerkpartner Textiel te worden?

  • Toegang tot het maandelijkse netwerkevent de Partner Meet-up
  • Gratis toegangticket tot het jaarlijkse event Dag voor DoenDenkers ter waarde van 299 euro
  • Toegang tot meet-ups, events en webinars over een relevante duurzame thema’s binnen én buiten de chemiesector
  • 10 procent korting op onze opleidingen: de mvo-expeditie en het TIAS Sustainability Program
  • Een aandeel in de nieuwe economie, dat je krijgt als bewijs om on- en offline te delen

Waarom kost het geld om partner te worden?

MVO Nederland is een non-profit organisatie dus we maken geen winst. Om onze activiteiten te kunnen organiseren vragen we een partnerbijdrage.

Welke organisaties zijn er al lid van Netwerk Textiel?

Bekijk op deze pagina welke textiel-organisaties er allemaal partner zijn

Aan welke projecten werkt Netwerk Textiel?

Eerder ontwikkelde het netwerk al Clothes the Circle, een circulaire productieketen voor textiel. Dit actieve project zorgde er eerder onder meer al voor dat minister Kaag een volledig circulair geproduceerde jurk droeg tijdens een handelsmissie. Ook is het netwerk een belangrijk onderdeel van de Dutch Circular Textile Valley, dat inzet in op het versnellen van de circulaire modemarkt door textielafval en het gebruik van virgin grondstoffen in de mode-industrie te verminderen. De belangrijkste doelstellingen zijn het sluiten van de vezelkringloop en het positioneren van Nederland als voorloper op het gebied van circulaire mode en textiel.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.