Netwerk Textiel

Het Netwerk Textiel is er voor bedrijven die textiel – weefsels, breisels en non-wovens – ontwikkelen, inkopen en verwerken tot producten in verschillende sectoren. Samen werken de bedrijven aan het hoogwaardig hergebruik van textiel, biodiversiteit en transparantie in de keten. Dankzij dit laatste verbeteren ze de omstandigheden op het gebied van mens en milieu. En weten ze beter van elkaar waar ze mee bezig zijn waardoor snellere innovatie mogelijk is. MVO Nederland matcht vraag en aanbod. Daarnaast behartigt MVO Nederland de belangen van het netwerk en begeleidt projecten en processen, uiteindelijk gericht op het zo snel mogelijk bereiken van de nieuwe economie.

In het Netwerk Textiel werken bedrijven samen aan innovaties die circulair textiel mainstream moeten maken. Denk aan de inzameling en recycling van grondstoffen en vezels, het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen en (circulair) productontwerp. Maar ook eerlijke prijzen, arbeidsomstandigheden en biodiversiteit zijn een belangrijk streven van het netwerk. Eerder ontwikkelde het netwerk al Clothes the Circle, een circulaire productieketen voor textiel. Dit actieve project zorgde er eerder onder meer al voor dat minister Kaag een volledig circulair geproduceerde jurk droeg tijdens een handelsmissie. Ook is het netwerk een belangrijk onderdeel van de Dutch Circular Textile Valley, dat inzet in op het versnellen van de circulaire modemarkt door textielafval en het gebruik van virgin grondstoffen in de mode-industrie te verminderen. De belangrijkste doelstellingen zijn het sluiten van de vezelkringloop en het positioneren van Nederland als voorloper op het gebied van circulaire mode en textiel.

Waarom zou je je aansluiten bij het Netwerk Textiel?

Als lid van dit netwerk bieden we je volop zakelijke kansen in de textielsector. Kom via events, je MVO Nederland-netwerkmanager, onze Futureproof Community of op andere manieren in contact met andere bedrijven – binnen en buiten de sector – en werk samen aan nieuwe innovaties, projecten en een duurzame sector. Ook betrekken we je bij onze lobbyactiviteiten in Den Haag en Brussel door je te laten meedenken over de standpunten vanuit de textielsector.

Bekijk hier welke bedrijven op dit moment in het netwerk textiel zitten.

Hoe sluit je je aan bij het Netwerk Textiel van MVO Nederland?

Wil je als organisatie ook werken aan de nieuwe economie? Of ben je benieuwd wat jouw organisatie uit het netwerk Textiel kan halen? Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen spoedig contact met je op.

Wie ben je
Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je mobiele telefoonnummer in
Vul je emailadres in
Waar werk je
Vul je organisatienaam in
Vul je KVK in
Geef aan hoeveel medewerkers jouw organisatie heeft

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.