Netwerk Textiel

Het Netwerk Textiel is er voor bedrijven die textiel – weefsels, breisels en non-wovens – ontwikkelen, inkopen en verwerken tot producten in verschillende sectoren. Samen werken de bedrijven aan het hoogwaardig hergebruik van textiel en transparantie in de keten. Dankzij dit laatste verbeteren ze de omstandigheden op het gebied van mens en milieu. En weten ze beter van elkaar waar ze mee bezig zijn waardoor snellere innovatie mogelijk is. MVO Nederland matcht vraag en aanbod. En begeleidt projecten en processen, uiteindelijk gericht op het zo snel mogelijk bereiken van de nieuwe economie.

In het Netwerk Textiel werken bedrijven samen aan innovaties die circulair textiel mainstream moeten maken. Denk aan de inzameling en recycling van grondstoffen en vezels, het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen en (circulair) productontwerp. Maar ook eerlijke prijzen en arbeidsomstandigheden zijn een belangrijk streven van het netwerk. Eerder ontwikkelde het netwerk al Clothes the Circle, een circulaire productieketen voor textiel. Dit actieve project zorgde er eerder onder meer al voor dat minister Kaag een volledig circulair geproduceerde jurk droeg tijdens een handelsmissie.

Waarom zou je je aansluiten bij het Netwerk Textiel?

Als lid van dit netwerk bieden we je volop zakelijke kansen in de textielsector. Kom via events, je MVO Nederland-netwerkmanager, onze Futureproof.community of op andere manieren in contact met andere bedrijven – binnen en buiten de sector – en werk samen aan nieuwe innovaties, projecten en een duurzame sector. Ook betrekken we je bij onze lobbyactiviteiten in Den Haag en Brussel door je te laten meedenken over de standpunten vanuit de textielsector.

Hoe sluit je je aan bij het Netwerk Textiel van MVO Nederland?

Hoewel er al een behoorlijk aantal projecten zijn opgestart, is het Netwerk Textiel officieel nog in oprichting. De daadwerkelijke start vindt plaats in 2020. Wel kun je nu al meedenken over de exacte invulling. Neem contact met ons op en laat ons weten als je mee wilt doen, dan hoor je spoedig van ons.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatie naam in
Vul je email adres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en gebruiken je mailadres alleen voor mails waarvan je hebt aangegeven deze te willen ontvangen.