CSRD-DAY2

  • Datum: woensdag 16 oktober 2024
  • Locatie: Jaarbeurs, Utrecht

In januari 2024 organiseerde MVO Nederland de allereerste editie van de CSRD-DAY. Meer dan 240 bezoekers vierden samen met ons dat de wet die bedrijven verplicht te rapporteren over duurzaamheid in werking trad. Bezoekers waardeerden dat evenement zodanig, dat we vrijwel direct besloten er later in het jaar nog één te organiseren. Het CSRD-werk is tenslotte nooit af. Je kunt altijd blijven leren en ontdekken. En er zijn altijd mensen die je verder kunnen helpen – je moet ze alleen tegenkomen. Het komt allemaal samen op CSRD-DAY2. Dé dag voor kennis, inspiratie en netwerken over de CSRD – geheel kosteloos.

De eerste bedrijven rapporteren in 2025 voor het eerst volgens de CSRD over het boekjaar 2024. Voor de plichtige bedrijven vanaf 2026 lopen de meters vanaf 2025. Beide kanten zitten in een spannende tijd. Ben je wel goed voorbereid? Heb je je data op orde? Spar erover met experts op het gebied van dataverzameling, verandermanagement, accountancy, wetgeving en ketensamenwerking. Uiteraard nemen we ook de ervaringen van de eerste editie mee – jij bepaalt welke break-outs je bezoekt en met wie.

Waarom je hierbij wilt zijn

  • Ontmoet deelnemers van de zeven eerdere Community of Practice CSRD-reeksen (deel I of deel II programma): onze community bestaat inmiddels uit 500+ professionals uit meer dan 185 bedrijven.

  • Kijk terug, spar en leer over CSRD-uitdagingen en -oplossingen: er zijn meerdere break-outrondes over bijvoorbeeld dataverzameling, ketentransparantie (CSDDD) en de DMA.

  • Ontdek de laatste ontwikkelingen over de CSRD-wetgeving en bepaal waar jij nu staat.

Programma

Het programma maken we later bekend, maar verwacht in ieder geval

  • aanwezigheid van experts met verschillende expertises;

  • antwoord op je vragen over het betrekken van stakeholders, het maken van een klimaatplan, het sturen op biodiversiteit en meer;

  • introductie van praktische tools en frameworks die je helpen bij de CSRD-voorbereiding;

  • sessies voor iedereen in de keten, dus niet alleen de CSRD-plichtige bedrijven;

  • aanknopingspunten om ook met CSDDD aan de slag te gaan.

Voor wie dit interessant is

Van grootbedrijf tot mkb: CSRD-DAY2 is relevant voor alle bedrijven die te maken hebben met het toepassen van de CSRD-wetgeving, maar ook als je in de keten wordt geraakt door de wet. Kortom: voor professionals die meer willen weten over CSRD en die hun kennis erover met anderen willen delen. En extra leuk: neem gratis collega’s mee – de CSRD is tenslotte relevant voor de hele organisatie.

Mediapartners

Samenwerking

Voor CSRD-DAY2 werken we samen met hoofdsponsors Sdu en Renewi. En met kennispartners BDO, SER, Conclusion, Flynth, Osapiens, Salacia Solutions, A&M Recycling, Capitals Coalition, Fellowmind, NautaDutilh, Delaware, Grant Thornton en meer.  

 

Schrijf je hier in 👇🏽

Misschien vind je dit ook interessant

Community of Practice: aan de slag met due diligence en ketenverantwoordelijkheid

In deze Community of Practice kom je vijf keer met dezelfde groep bij elkaar om te werken aan ketenverantwoordelijkheid binnen je organisatie.
woensdag 27 november 2024 - donderdag 20 maart 2025
Wisselende locaties

Community of Practice: aan de slag met je Klimaatstrategie

donderdag 26 september 2024 - woensdag 11 december 2024
14:00u - 17:00u
Omgeving Utrecht

Voor Partners

GBN Connect: live meet-up

Elkaar ontmoeten, nieuwe samenwerkingen aangaan en inspiratie opdoen – enkele mogelijke gevolgen van het bijwonen van de GBN Connect, dit keer live.
woensdag 18 september 2024
14:00u - 18:30u
Bekijk alle Events

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.