Biodiversiteit
Circulaire Economie
Nieuwe Rijkdom

Tourism Plastic Pledge: 150 bedrijven tekenen voor minder plasticvervuiling

Elk jaar belandt ruim acht miljoen ton plastic in de zee. Geschat wordt dat er in 2050 meer plastic dan vis in de zee zit. Uit onderzoek blijkt dat hotelkamerbezoekers veel meer plasticafval genereren dan een normaal huishouden in dezelfde regio. Toerisme is een van de grootste sectoren ter wereld. Met de reductie van plastic maakt deze industrie dus veel impact.

Samen de strijd aan tegen plasticvervuiling op vakantiebestemmingen

MVO Nederland initieerde de International Tourism Plastic Pledge. De inmiddels 150 ondertekenaars van deze pledge erkennen de noodzaak om samen te werken aan minder plasticvervuiling. Gezamenlijk vertegenwoordigen ze zo’n 180.000 medewerkers en 50 miljoen vakantiegangers. Ze werken onder begeleiding van MVO Nederland aan een concreet plan om plasticgebruik op bestemmingen wereldwijd te reduceren en plasticvervuiling te voorkomen. Dit alles in samenwerking met de UNWTO (World Tourism Organization), UN Environment en de Ellen MacArthur Foundation.

Sluit je aan bij een groeiende beweging

Het aantal deelnemers dat zich in wil zetten voor plasticreductie blijft groeien. Nadat in eerste instantie zo’n 100 bedrijven tekenden, leidde het enthousiasme al snel tot circa 50 meer bedrijven die hun naam wilden verbinden aan dit initiatief! Aangesloten zijn reisorganisaties, accommodaties, certificeringspartijen, sectororganisaties, NGO’s en experts. Denk hierbij aan TUI Group, ANVR, Landal GreenParks, Hostelling International, Fox Verre Reizen en Better Places.

Melvin Mak, Manager of Sustainability bij TUI en een van de ondertekenaars van de Tourism Plastic Pledge: “Plasticvervuiling is een grote uitdaging, zowel voor de aantrekkelijkheid van de bestemmingen als voor het milieu. Hoewel we bij TUI Group al forse plasticreducties hebben doorgevoerd, zijn we ervan overtuigd dat we door het bundelen van krachten sneller kunnen opschalen. Het is goed dat MVO Nederland zo veel bedrijven heeft weten te bewegen om de Tourism Plastic Pledge te ondertekenen.”

Bekijk welke bedrijven de Tourism Plastic Pledge ondertekenden. Ook bijdragen aan minder plasticvervuiling in de toerismesector? Check dan voor meer informatie www.tourismplasticpledge.com of neem direct contact met ons op.

 

Terug naar overzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns en blogs, nieuws en events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.