MVO Nederland: “Europese anti-wegkijkwet biedt de voorspelbaarheid waar bedrijven om vragen”

Nieuws

Bedrijven die hun keten inzichtelijk maken en daar kinderarbeid en milieuvervuiling tegengaan weten eindelijk waar ze aan toe zijn.

Hoewel de wet tijdens onderhandelingen flink is afgezwakt en alleen geldt voor bedrijven met meer dan 1000 medewerkers en 450 miljoen euro omzet, geloven we er nog steeds in dat de wet ook effect heeft op kleinere bedrijven. Zij leveren namelijk producten en diensten aan de grotere bedrijven. Bedrijven gaan nu op een gelijk speelveld werken, waardoor wegkijken van wat er in de toeleveringsketen gebeurt niet meer mogelijk is.

MVO Nederland is als grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland verheugd dat er eindelijk een Europees akkoord is over de ketenzorgplicht voor bedrijven (CSDDD). Het is aan de Nederlandse overheid om de wet snel te implementeren en het bedrijfsleven gericht te ondersteunen – niet in de laatste plaats het mkb.

Zelf aan de slag met je handelsketen? Op Dag voor DoenDenkers – het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar – organiseren we een workshop ‘Samen aan de slag met je handelsketen’ workshop ga je spelenderwijs en samen met anderen op zoek naar de belangrijkste risico’s in je keten. En bepalen hoe deze van invloed zijn op de toekomst van je bedrijf.

Wil je erbij zijn? Check de sessie via:

Misschien vind je dit ook interessant

Copyrights: Tweede Kamer der Staten-Generaal

Coalitieakkoord: Aanknopingspunten voor duurzaam bedrijfsleven maar keuzes blijven uit

16 mei 2024

Het coalitieakkoord biedt aanknopingspunten voor het duurzame bedrijfsleven, maar de verduurzaming van onze economie valt of staat met hoe deze punten worden ingevuld.

Lees meer

Nederlandse infrabeheerders zetten hun arealen in voor natuurversterking

16 mei 2024

Met het Sectorakkoord Natuurinclusieve Infrastructuur willen de ondertekenaars natuurinclusief werken de standaard maken.

Lees meer

Waarom luisteren we naar de verliezers van de toekomst?

28 maart 2024

Verduurzamen en geld verdienen zijn onverenigbaar. Althans, dat beeld ontstaat als je de oproep van menig groot bedrijf in de media mag geloven.

Lees meer
Bekijk alle Nieuws & Opinie-artikelen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.