Wie is Wouter Scheepens?

Wouter Scheepens is sinds mei 2023 interim directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2.000 partnerbedrijven werkt MVO Nederland aan de transitie naar een duurzame, nieuwe economie. Wouter neemt de taken van Maria van der Heijden tijdelijk waar, omdat ze de komende maanden werkt aan herstel van de ziekte van Kahler. Zijn expertise ligt vooral in de rol van leiderschap in die transitie. Dat omvat onderwerpen als inclusiviteit, biodiversiteit, echte prijzen, transparante ketens en andere thema’s uit de Nieuwe Economie Index (NEx) van MVO Nederland.  Hij is expert op het vlak van de wettelijke versus de maatschappelijke norm bij CEO’s en leiders. En vertelt graag over het belang van internationale duurzaamheidswetgeving voor bedrijven.

leiderschap in de nieuwe economie

Wouter kan putten uit ruim 25 jaar ervaring in de wereld van duurzaamheid. In 2002 startte hij met twee partners Steward Redqueen, een adviesbureau in duurzaamheid. Daarvoor was hij werkzaam bij ABN AMRO. Scheepens is verder adjunct professor bij TIAS waar hij college geeft over duurzaamheid in de boardroom. Hij heeft een groot netwerk dat reikt van innovatieve mkb-ondernemers tot in Den Haag. Wouter is een enthousiast spreker. Ook duidt hij regelmatig actueel nieuws in de media. Verder schuift hij aan in interviews en podcasts over de onderwerpen die hem aan het hart gaan. Enkele voorbeelden:

  • ‘Supermarkten weten de vertaalslag naar echte actie nog niet goed te maken. Terwijl het onrecht te cruciaal is om in vrijblijvendheid te blijven hangen’ over de Nederlandse IMVO-wet in Volkskrant.
  • ‘Nederlandse economie wordt steeds duurzamer, maar natuur blijft achter’ op Duurzaam Ondernemen.

Wouter Scheepens interviewen of op jouw event?

Interview- en sprekersaanvragen voor Wouter Scheepens gaan via zijn persoonlijk assistent Danielle Bosscher: d.bosscher@mvonederland.nl.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ ontvangers aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.