Wie is Maria van der Heijden?

Maria van der Heijden is sinds juli 2016 directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2.000 partnerbedrijven vormt MVO Nederland de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. Haar expertise ligt vooral in de rol van leiderschap in de transitie naar een duurzame, nieuwe economie. Dat omvat onderwerpen als inclusiviteit, biodiversiteit, echte prijzen, transparante ketens en andere thema’s uit de Nieuwe Economie Index (NEx) van MVO Nederland.  Ze is expert op het vlak van de wettelijke versus de maatschappelijke norm bij CEO’s en leiders. En vertelt graag over het belang van internationale duurzaamheidswetgeving voor bedrijven.

leiderschap in de nieuwe economie

Maria kan putten uit ruim 35 jaar ervaring in het nationale en internationale bedrijfsleven. Deze bouwde ze op bij onder meer Rabobank, Randstad, Royal FloraHolland en Women on Wings. Ze heeft een groot netwerk dat reikt van innovatieve mkb-ondernemers tot in Den Haag. Maria is een enthousiast spreker. Ook duidt ze regelmatig actueel nieuws in de media, onder meer als expert in het programma BNR Zakendoen. Verder schuift ze aan in interviews en podcasts over de onderwerpen die haar aan het hart gaan. Enkele voorbeelden:

  • ‘Er is meer lef nodig voor de duurzame transitie. Een overheid die zegt: zó gaan we het doen, en niet anders’ in Trouw
  • ‘Het schiet nog steeds niet op met verantwoord ondernemen in Nederland’ in Volkskrant
  • ‘Eerlijke producten? Nederland wil niet voorop lopen’ in Volkskrant
  • ‘Vergroening van het Nederlandse buitenlandbeleid is hard nodig’ in NRC

Maria van der Heijden interviewen of op jouw event?

Interview- en sprekersaanvragen voor Maria van der Heijden gaan via haar persoonlijk assistent Danielle Bosscher: d.bosscher@mvonederland.nl.

Ontvang onze nieuwsbrief

Benieuwd wat we allemaal al doen om de nieuwe economie te bereiken? Meld je dan net als 8000+ professionals aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je organisatienaam in
Vul je e-mailadres in

Wij gaan zorgvuldig om met je contactgegevens en het is altijd mogelijk om je uit te schrijven voor onze e-mails.