Oproep aan de politiek: met dit beleid moet het kabinet door

Nieuws

We zeiden het al eerder na de val van het kabinet Rutte IV: ‘Het kabinet valt, maar duurzame bedrijven willen door’. Ondernemers willen niet wachten op beleid. Daarom is de week van 5 -12 september een extra belangrijke, want daarin besluit de Tweede Kamer welke lopende zaken inderdaad niet kunnen wachten. Andere onderwerpen worden in deze week ‘controversieel’ verklaard. Met controversiële onderwerpen mag het demissionaire kabinet en de Tweede Kamer dan niet verder.

Na de val van het kabinet vroegen we aan ons netwerk: welk beleid kan écht niet worden uitgesteld? De afgelopen weken heeft het Nationaal Klimaatplatform deze en andere input verzameld. De rode draad van het verhaal? Als belangrijke besluiten over klimaatbeleid nu niet worden genomen komen veel ondernemers, organisaties en initiatieven in de knel. Juist nu het in de samenleving bruist van de initiatieven op het gebied van duurzaamheid is er grote behoefte aan duidelijkheid en richting.

De oproep aan de politiek

Samen met het Nationaal Klimaatplatform en 20 maatschappelijke organisaties hebben we daarom een duidelijke boodschap voor de Tweede Kamer: belangrijke dossiers met betrekking tot het klimaatbeleid, de energietransitie, biodiversiteit en stikstof kunnen niet wachten.

Net als 8000+ ontvangers onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je dan aan en ontvang maandelijks een update vol verhalen van ondernemers, actuele columns, handige tools, praktische downloads en inspirerende events.

Misschien vind je dit ook interessant

Copyrights: Tweede Kamer der Staten-Generaal

Coalitieakkoord: Aanknopingspunten voor duurzaam bedrijfsleven maar keuzes blijven uit

16 mei 2024

Het coalitieakkoord biedt aanknopingspunten voor het duurzame bedrijfsleven, maar de verduurzaming van onze economie valt of staat met hoe deze punten worden ingevuld.

Lees meer

Nederlandse infrabeheerders zetten hun arealen in voor natuurversterking

16 mei 2024

Met het Sectorakkoord Natuurinclusieve Infrastructuur willen de ondertekenaars natuurinclusief werken de standaard maken.

Lees meer

MVO Nederland: “Europese anti-wegkijkwet biedt de voorspelbaarheid waar bedrijven om vragen”

24 april 2024

Bedrijven die hun keten inzichtelijk maken en daar kinderarbeid en milieuvervuiling tegengaan weten eindelijk waar ze aan toe zijn.

Lees meer
Bekijk alle Nieuws & Opinie-artikelen

Doe mee met MVO Nederland

Een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van jouw bedrijf is je aansluiten bij MVO Nederland. Ben je werkzaam bij mkb of grootbedrijf ? En wil je samen met andere bedrijven werken aan de nieuwe economie? Word dan partner.